A közellenség két fronton is reagált a szidalmakra

Az NBA rájátszásának első rangadóján Kyrie Irving harminckilenc pontja nem ért győzelmet a Brooklyn Nets számára a Boston Celtics otthonában.

K. D.
2022. 04. 18. 16:27
Brooklyn Nets v Boston Celtics - Game One Kyrie Irving
BKN-BKO-SPO-BROOKLYN-NETS-V-BOSTON-CELTICS-GAME-ONE Fotó: Europress/AFP/Maddie Meyer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A húsvéti hétvégén elkezdődött az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszása. Az első kör legnagyobb rangadója a Boston Celtics–Brooklyn Nets párosítás, és a keleti derbi első felvonása nem is okozott csalódást.

A fordulatos mérkőzés csak az utolsó másodpercben dőlt el Jayson Tatum kosarával, a 115-114-es győzelemmel a Boston megőrizte pályaelőnyét a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban.

Tatum a győztes dobás előtt is kivette a részét a ponttermésből, harminceggyel zárta a meccset, a találkozó legeredményesebb játékosa azonban a Nets kosarasa, az immár oltatlansága ellenére korlátozások nélkül bevethető Kyrie Irving volt, aki harminckilenc pontot szerzett.

Nemcsak a ponttermés miatt volt főszereplő Irving: a harmincéves játékos korábban, 2017 és 2019 között játszott Bostonban, a távozás óta azonban igen feszült a viszonya a Celtics szurkolóival.

Tatum öröme, Irving bánata. Fotó: Europress/AFP/Maddie Meyer

A bostoni hívek ezúttal is válogatott szidalmakkal fogadták Irvinget, de ő sem maradt adósuk: bár éppen a játéka is beszélhetett volna helyette, Irving többször is a középső ujjával válaszolt.

– Nem lepett meg a légkör, tudtam, mire számíthatok. Mindenféle trágársággal bombáznak a lelátóról, ezt nem kell elviselnünk. Azt várják tőlünk, hogy szelídek és alázatosak legyünk, de engem ez nem érdekel, ez itt a rájátszás – indokolta tettét Irving.

Mindezek után a szerdai második mérkőzésen sem számíthat meleg fogadtatásra a bostoni rajongók részéről.

Borítókép: Kyrie Irving (fehérben) eseménydús párharcra számíthat (Fotó: Europress/AFP/Maddie Meyer)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.