Ibrahimovic a vérét adta az AC Milanért, de ez sem volt elég

Fontos pontokat veszített az AC Milan labdarúgócsapata hétfő este, ugyanis a Serie A éllovasa nem tudta legyőzni hazai pályán a Bolognát. Zlatan Ibrahimovic vérző fejjel hagyta el a pályát, de a 0-0 miatt fájhatott igazán a feje, az eredmény ugyanakkor felmelegítette a vendégek kórházban lévő, leukémia ellen küzdő edzője szívét.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 7:59
AS Roma vs AC Milan
A két áldozat: Ibrahimovic és Kessie Fotó: EPA/CLAUDIO PERI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Serie A 31. fordulójának zárómérkőzése sima hazai győzelmet ígért, hiszen az első helyezett Milan fogadta a középmezőny végén tanyázó Bolognát. A Milan az utóbbi időben nem brillírozott, de az ezt megelőző három bajnokiján csak begyötört valahogy egy gólt, amivel megnyerte a meccseit. Ez volt az, ami a Bologna ellen nem jött össze.

Pedig 32 kapura lövéssel próbálkozott a mérkőzésen a Stefano Pioli csapata, de mindhiába, a Bologna három és fél év után pontot szerzett a Milan ellen.

A Milan tényleg mindent bevetett, az utolsó húsz percre beszálló Ibrahimovic sem kímélte magát, a 40 éves csatár úgy összefejelt a Bologna védőjével, Gary Medellel, hogy mindkettejük feje vérzett, és csak jókora kötéssel tudták folytatni a játékot.

– Képtelenek voltunk megtalálni azt a pillanatot, lövést, amely az áttörést jelenthette volna – ismerte el Pioli, aki a 100. mérkőzésen irányította vezetőedzőként a Milant.

A milánói klub nagyon rossz pillanatban botlott meg, ugyanis a legfőbb üldözői közül a Napoli és az Internazionale is nyert az elmúlt hét végén, de Pioli szerint ennek tudata nem befolyásolta a csapata teljesítményét.

– Teljesen kizárom azt, hogy nem viseltük el a pszichológiai nyomást – jelentette ki Pioli. – A csapat a megfelelő karaktert mutatta, jó mentalitással és hozzáállással játszott. Csodálatos támogatást kaptunk a szurkolóinktól, akik sok energiát adtak.

Utóbbi mondatával Pioli arra utalt, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta először lehetett 100 százalékos kihasználtsága a San Sirónak, és csaknem 70 ezer szurkoló volt a lelátókon.

Az AC Milan a mérkőzés előtt üzent a vendég Bologna vezetőedzőjének, Szinisa Mihajlovicsnak, akit kórházban kezelnek. A leukémiával küzdő szakember korábban a Milant is irányította, s nem feledkeztek meg róla: „Hajrá, Mihajlovics! A Milan-család veled van” – írták a kivetítőre.

– Nehéz időszakot élünk – állapította meg Emilio De Leo másodedző, aki Mihajlovics távollétében irányítja a 12. helyen álló Bolognát. – Mihajlovics azt kérte tőlünk, egy pillanatra se engedjünk ki, ahogy ő sem teszi. Büszke vagyok a csapat teljesítményére. Az edző beszélt a fiúkkal videón a meccs után, gratulált nekik, felmelegítettük a szívét.

A döntetlennel a Milan továbbra is vezeti a Serie A-t, de az előnye egy pontra csökkent a második helyen álló Napoli előtt. A harmadik Intert ugyan még négy ponttal előzi meg a Pioli-gárda, de a milánói riválisnak eggyel kevesebb meccse van, így vele szemben is egy pontra olvadhat az előny.

Borítókép: Zlatan Ibrahimovic (Fotó: EPA/Claudio Peri)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.