Korábbi győri, szerb klasszissal erősít a Ferencváros

A 2013-ban a világ legjobb játékosának választott 34 éves szerb kézilabdázó, Andrea Lekics a Krim Ljubljanát hagyja ott a Ferencváros kedvéért. Vélhetően az ő feladata lesz pótolni a francia Brest csapatához igazoló montenegrói Itana Grbicset.

2022. 04. 28. 14:44
null
Veszprém 20130411 Kézilabda 2013 Tavasz Nők Női BL Bajnokok Ligája elődöntő visszavágó mérkőzés Győri Audi Eto KC Győr Oltchim RM Valcea (román) Andrea Lekics Fotó: Mirkó István Nemzeti Sport Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája történetének harmadik legeredményesebb játékosa,  a 34 éves szerb Andrea Lekics a Ferencváros női kézilabdacsapatához igazol. A szerződés hosszát nem hozták nyilvánosságra a felek.

A vb-ezüstérmes szerb válogatott irányító 2011 és 2013 között a Győri Audi ETO játékosa volt, a kisalföldiekkel 2013-ban megnyerte a Bajnokok Ligáját, abban az évben őt választotta a világ legjobb női játékosának a Nemzetközi Kézilabda-szövetség.

Győr után az észak-macedón Vardar Szkopje, a román CSM Bucuresti, majd a montenegrói Buducsnoszt következett Lekics pályafutásában. A szerb irányító az előző idényben igazolt régi-új klubjához, a szlovén Krim Ljubljanához. Lekics az idei BL-negyeddöntő két mérkőzésén összesen öt gólt szerzett leendő csapata, az FTC ellen.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

A tapasztalt irányító nyilatkozott a Ferencváros honlapján. – Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a zöld-fehér családhoz. Az FTC neve egyet jelent a tradíciókkal, Európa egyik legnagyobb kézilabdaklubja, elképesztő szurkolótáborral, szóval nagyon jó lesz itt játszani. A klubnál mindenki úgy gondolkodik, ahogyan én is: szeretnénk minden meccset megnyerni a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is, a célom, hogy trófeákat nyerjek a csapattal. Jó néhányszor játszhattam már a Fradi ellen, szinte mindig telt ház előtt és fantasztikus hangulatban, és őszintén mondhatom, hogy nagy öröm, amikor ilyen közegben léphetsz pályára. Amikor nemrég a Krimmel a Fradi ellen játszottunk, akkor már tudtam, hogy nyáron csatlakozom a kerethez, és így még különlegesebb volt játszani, jó érzés volt, hogy jövőre már a része lehetek a klubnak. Nagyon motivált vagyok, bízom benne, hogy jövőre még jobbak leszünk, és nagy sikereket érünk el – nyilatkozta Lekics a klub honlapján.

A Ferencváros már bejelentette a szintén szerb Dragana Cvijics átigazolást a következő évadtól, a fiatal Kukely Anna a Békéscsabától érkezik. A montenegrói irányító, Itana Grbics a francia Bresthez szerződik. Kovacsics Anikó gyermeket vár, Szucsánszki Zita mellett (Grbics helyett) kellett a bajnokcsapatba egy tapasztalt irányító. Lekicsre esett a zöld-fehérek választása.

Borítókép: Lekics Győrben nyert BL-t (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.