Lewis Hamilton: Megtiszteltetés lenne számomra a brazil állampolgárság

Lewis Hamilton legutóbbi Twitter-bejegyzéseiben a Formula–1 hétszeres világbajnokát brazil zászlóval láthatjuk, és ennek most különleges aktualitása van: a Mercedes brit pilótája „tiszteletbeli” brazil állampolgárságot kaphat.

Magyar Nemzet
2022. 04. 15. 13:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavalyi szezonban, egészen pontosan 2021. november 14-én nyerte meg a Brazil Nagydíjat Sao Paulóban, az interlagosi pályán, és jó néhány olyan fotó készült róla, amelyen a brazil zászlóval ünnepel. Mi több, nem csak az eredményhirdetésnél, a pódiumon készültek róla ilyen képek.

A futam után aztán egy brazil zászlóval a kezében tette meg a tiszteletkört, csakhogy közben kicsatolta a biztonsági övét, az esetet pedig kivizsgálták. A szabálysértésért ötezer eurós bírságot kapott, plusz további 20 ezret, ez utóbbit azonban felfüggesztették az idei szezon végéig.

Hamiltonnak a gyermekkori példaképe a brazilok legendája, a Sao Paulóban született, háromszoros világbajnok Ayrton Senna volt, és az 1994-ben Imolában elhunyt versenyző emléke előtt is tisztelgett a brazil zászlóval. Mondani sem kell, hogy a helyiek a szívükbe zárták a Mercedes pilótáját, aki áradozott Brazíliáról, a brazilokról is.

A Brazil Nagydíj után André Figueiredo, a Demokratikus Munkáspárt (PDT) parlamenti képviselője javasolta, hogy Hamilton kapjon „tiszteletbeli” brazil állampolgárságot, ezt be is terjesztette az alsóház elé, de lassan halad az ügymenet, még nem szavaztak róla. A héten azonban a médiában újra „napirendre” került. Hamilton Sao Paulóban egy kétnapos rendezvény, az üzleti és digitális átalakulással foglalkozó VTEX Day meghívottja volt, és beszédet is mondott.

– Szeretnék több időt tölteni Brazíliában, ez egy csodálatos kultúra. Eddig még csak Rióban és Sao Paulóban jártam, de szeretnék visszatérni karácsony és újév táján. minden évben meghív, miként profi szörfös barátom, Gabriel Medina is, de még sosem volt lehetőségem… Most pedig arra várok, hogy brazil útlevelet kapjak – tréfálkozott a hétszeres világbajnok.

Akiről amúgy tavaly kiderült, hogy keveset portugálul is beszél; legalábbis azt el tudja mondani, hogy „jó reggelt srácok”, s azt is, hogy imádja Brazíliát.

Az októberi brazil elnökválasztás egyik szereplője, Ciro Gomes, aki Figueiredo párttársa a PDT-ben, pedig nyilvánvalóan némi politikai tőkét kovácsolva felmelegítette a pilóta brazil állampolgárságával kapcsolatos témát.

– Hamiltont már a szívünkbe zártuk. A tiszteletbeli állampolgári címmel még közelebb kerül majd hozzánk. Gratulálok kedves barátomnak, André Figueiredónak egy újabb kiváló kezdeményezésért – írta a Twitteren.

A hazájában lovaggá ütött Sir Lewis Hamilton pedig most azt a megjegyzést fűzte hozzá egy cikkhez, amely a brazil állampolgárságához segítő törvényjavaslatról szól, hogy ez megtiszteltetés lenne számára.

Borítókép: Lewis Hamilton a 2021-es Brazil Nagydíj győzteseként a pódiumon (Forrás: Twitter/Prime Sports News)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.