Magyarellenes rigmusok miatt félbeszakadt a futballmeccs Craiován + videó

Három évvel a botrányos Honvéd-meccs után pénteken ismét nacionalista, xenofób viselkedéssel hívták fel magukra a figyelmet Craiován a helyi szurkolók – írja az Erdelysport.hu oldal.

Magyar Nemzet
Forrás: Erdelysport.hu2022. 04. 02. 13:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken botrányosan kezdődött a rájátszás 3. fordulója a román élvonalbeli labdarúgó bajnokságban: az alsóházban a FCU Craiova szurkolói magyarellenes bekiabálásai miatt fel kellett függeszteni a Mioveni elleni találkozót. A két újonc összecsapását Kovács István vezette, és a 8. percben kiállította a hazaiak védőjét, Bradley Diallót, aki utolsó emberként kaszálta el a kapura törő Bogdan Rusut. 

A hazai szurkolókat az annyira felbőszítette, hogy magyarellenes, xenofób rigmusokat kezdtek el skandálni.

A nagykárolyi FIFA-bíró pedig nem habozott: rendkívül bátor módon a 10. percben felfüggesztette a mérkőzést és magához hívta a csapatokat. A hazai játékosok közbenjárására is lecsitultak a kedélyek, három perccel később pedig folytatódhatott a játék. A vendégeknél ekkor még nem volt a pályán Veres Szilárd, aki a szünetben állt be. Így a kolozsvári középpályás testközelből követhette, amint az 59. percben Lucian Dumitriu előnyhöz juttatta a Miovenit. Az emberhátrányban küzdő hazaiak azonban nem adták fel, a belga Jeremy Huyghebeart pedig a 88. percben kiegyenlített, beállítva ezzel az 1-1-es végeredményt.

Nem ez volt az első hasonló eset Craiován – emlékezet rá az Erdelysport.hu –, az Európa-liga 2019-es selejtezőjében a város másik csapatának, a CSU Craiovának szurkolói hasonlóan „kedves” fogadtatásban részesítették a Honvéd együttesét. De kapott magyarságáért hideget-meleget Kovács István öccse, Kovács Szabolcs is második osztálybeli mérkőzésen.

Érdekes módon a videómegosztókon fellelhető gólösszefoglalók egyikében sem szerepel a pénteki incidens, megnézhető viszont a DigiSport honlapján.

Borítókép: Kovács István határozottan lépett fel (Forrás: Twitter/BarcaTimes)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.