Revanshangulat Csíkban, tüntettek a szurkolók a Fradi ellen

Érthetően nehezen csillapodnak az indulatok a péntek esti Csíkszereda–FTC mérkőzés után. A jégkorongbajnoki döntő első felvonását simán, 5-1-re a vendég Ferencváros nyerte, de a hangulatot nem csupán az eredmény, hanem az egyik hazai játékos súlyos fejsérülése gerjeszti. Salló Alpár eszméletlenül került kórházba, szombat reggelre javult az állapota, csökkent a vérömleny nagysága az agyában, de még az intenzív osztályon ápolják. Az eset nyilvánvaló következménye, hogy Csíkban tovább mélyül a Fradi iránti ellenszenv.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 11:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos elöljáróban leszögezni, hogy a Fradit csak a hokira szorítkozva nem szeretik Csíkszeredában, s azon belül is inkább a csapatra vetül a hazaiak ellenszenve. Ennek jeleként úgy kéttucatnyi zöld-fehér drukker háborítatlanul buzdíthatta péntek este is az övéit, sőt a két csapat szurkolói a találkozó előtt közösen énekelték el meghatóan a magyar, majd a székely himnuszt.

Jégkorongban azonban nincs pardon, kár is lenne tagadni, az FTC-t nem kedvelik Csíkszeredában. Többéves múltja van az ellenszenvnek. Egyfelől a Fradira jellemző nagyon kemény játékot nem díjazzák a székelyek, amit a maguk módján a meccseken többször is szóvá tettek. Az FTC játékosai közül néhányan erre rosszul reagáltak. Az is tény, hogy a Fradi egyik hokisa, Pavuk Attila már-már közellenség a városban.

A csatár az elmúlt években állítólag többször mutogatott és beszólt a hazai drukkereknek, mi több, a fejükhöz vágta a létező legnagyobb sértést: lerománozta őket. Úgy tudjuk, Pavuk a péntek esti összecsapás után is provokálta a hazai drukkereket.

Hiba volt, hiszen anélkül is magasra csaptak az indulat hullámai. Paprikás hangulatban kezdődött a meccs, Lapenkov és Bohunicky a 12. percben már másodszorra bunyózott. Ami nem sokkal ezután történt, az viszont mindenkit lesújtott. Ahogy már beszámoltunk róla, a hazaiaktól Salló Alpár ütközött Nagy Gergővel, a vendégek csapatkapitányával, aki keménykedésért sohasem megy a szomszédba.

Helyesebben inkább Nagy hátulról rálökte Sallót a palánkra. Kemény jelenet volt, de semmi esetre sem kirívóan durva. Azért lett belőle súlyos sérülés, mert az ütközéstől leesett a sisak Salló fejéről, s anélkül vágódott a palánknak.

A hazaiak hátvédje eszméletlenül terült el a jégen, meglett hokidrukkerek sem láttak még olyan idegesen orvosi segítséget kérni a játékosoktól, mint péntek este. Sallót kórházba szállították, az első hírek riasztók voltak, péntek éjszaka aztán valamelyeset fellélegezhettünk.

Szombat reggel közvetetten úgy értesültünk a HSC Csíkszereda csapatorvosától, hogy Salló Alpár jobban van. Magához tért, nincsenek motorikus zavarai, tehát tud mozogni, gyógyszeres kezelés hatására csökkent a vérömleny nagysága az agyában, remélhetőleg nem kell megműteni, de továbbra is az intenzív osztályos ápolják.

Magát a meccset az FTC nyerte meg 5-1-re. A találkozót követő események nem a megbékélésről szóltak, sajnos. Pavuk Attila provokálására válaszul a helyi drukkerek közül néhányan átmentek a szomszédos Fenyő hotelbe, a ferencvárosi küldöttség szálláshelyére, s ott tüntettek a vendégcsapat ellen. Ennek ismeretében bölcs döntésnek mondható, amit előzetesen talán túlzásnak tarthattunk, miszerint a Fradi saját biztonsági szolgálattal megerősítve érkezett Csíkszeredába. Az ő fellépésük elejét vette az esetleges atrocitásnak, de hogy a szombaton 13.30-kor kezdődő második meccsen „tűz” lesz, azt előre borítékolhatjuk.

Borítókép: Feszült csatát hozott a döntő első meccse (Fotó: HSC Csíkszereda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.