Órákon át aggódtak a csíkszeredai hokis életéért

Salló Alpár rendkívül súlyos sérülése zárójelbe helyezte a jégkorongbajnoki döntő első mérkőzését, amelyet az FTC 5-1-re nyert meg Csíkszereda otthonában. A hazaiak játékosa még az első harmadban szenvedett súlyos sérülést egy ütközést követően, csak a kórházban nyerte vissza az eszméletét, de az állapota még mindig aggodalomra ad okot.

Magyar Nemzet
2022. 04. 02. 8:54
Forrás: HSC Csíkszereda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még az első harmad derekán ütközött egymással a Fradi termetes csapatkapitánya, és Salló Alpár, ami után a hazaiak hátvédje a palánknak vágódott, majd eszméletlenül összerogyott. Azonnal lehetett látni, hogy nagy a baj. A játékost hordágyon levitték a pályáról, majd mentő szállította a helyi kórházba. 

Az állapotáról érkező első hírek roppant aggasztóak voltak. A Magyar Távirati Iroda a tudósításában úgy fogalmazott, hogy a játékos életveszélyben van. 

Az orvosok arról tájékoztatták a hozzátartozókat, hogy a játékos agya bevérzett, és ha nem sikerül elállítani a vérzést, akkor műtétre lesz szükség. Az is kérdés, hogy a játékos az operációt követően teljesen felépül-e. A hírügynökség idézte Hodos Lászlót, a csíkszeredai klub elnökét, aki beszélt Salló szüleivel.

Sipos Levente, a magyar szövetség (MJSZ) főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a „hokistársadalom egy emberként szorít Salló felépüléséért”.

A Ferencváros hivatalos honlapján még péntek éjszaka közleményt adott ki, amelyben arról számolt be: a legfrissebb helyszíni hírek szerint Salló Alpár állapota stabil, nincs életveszélyben, felébresztették a mesterséges altatásból, azonban a baleset következtében a fejében keletkezett egy vérömleny, amely ha nem szívódik fel természetes úton, műtéti beavatkozásra lesz szükség.

„Rendkívül sajnálatos esetről van szó, egyik csapatnak sem volt könnyű átélnie a jégen ezeket a szörnyű pillanatokat” – idézi a Fradi.hu a csapat vezetőedzőjét, Fodor Szabolcsot. „Természetesen semmilyen szándékosságról nem volt szó, aki követi a jégkorongot, pontosan tudja, hogy akár több tucat hasonló ütközés, párharc történik egy mérkőzésen.

A videón is látszik, történt egy szabályos ütközés, ami után az ellenfél játékosa rendkívül szerencsétlen módon ütközött a palánknak, majd esett a jégre. Gergő is azonnal látta, hogy baj van, kiszólt a padokhoz, hogy segítségre van szükség, és folyamatosan kérdezősködött, hogy mi a helyzet Alpárral. Nagyon megviselte az eset, sportemberek vagyunk, átérezzük, milyen rettenetes egy ilyen eset. Gergő és a Ferencváros teljes csapata nevében mondhatom, egy emberként szorítunk Salló Alpárnak.”

Salló Alpár még a meccs elején

A jelenet mindkét csapatot megviselte, az eset után érezhetően visszaesett az iram. Az FTC ocsúdott hamarabb, s összességében sima, 5-1-es győzelmet aratott a döntő első meccsén. Szombat délután (13.30, tv: M4 Sport+) Csíkszeredában ismét összecsap a két együttes.

Így látta a két edző

Magáról a meccsről így nyilatkozott a két edző.

Rico Rossi (Csíkszereda): Kemény játékkal igazi hokit láthattunk a meccs elején. Az első tíz percben kiváló helyzeteink voltak, aztán a Sallóval történt eset egy kicsit visszavetett minket. A második játékrészben elkezdtünk újból feljönni, több gólhelyzetünk volt emberfórban is, de nem találtunk be, ami valószínűleg a mérkőzésbe került. Nem mondanám, hogy a kritikus pillanat Salló sérülése volt, sokkal inkább ijesztő volt az egész mindkét csapatnak. 

Fodor Szabolcs (FTC): Erste Liga-döntőhöz méltó meccs volt, nagyon kemény és jó hokit láttam. A srácok megvalósították azt, amit kértünk tőlük, azt a jégkorongot játszottuk, amivel egy döntőben nyerni lehet. Ebből az eredményből nem szabad messzemenő következtetést levonni, tudjuk, hogy minimum ennyire kell betartanunk a taktikát és ennyire keményen kell hokizzunk ezután is. Innentől kezdve nem is foglalkozunk ezzel a mérkőzéssel, nincs sok időnk, de készülünk, hogy ismét ilyen munkát tudjunk letenni az asztalra.

Borítókép: Salló Alpárt hordágyon vitték le a jégről (Fotó: HSC Csíkszereda)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.