Már régóta küzdött titokban a rákkal a szövetségi kapitány

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy tévés talkshow-ban árulta el, hogy prosztatarákkal küzd, és már huszonöt kezelésen átesett.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 9:08
van Gaal, Louis;
Manchester, 2014. november 8. Louis van Gaal, a Manchester United holland vezetõedzõje a Manchester United-Crystal Palace bajnoki labdarúgó-mérkõzésen a manchesteri Old Trafford Stadionban 2014. november 8-án. (MTI/EPA/Kiearn Galvin) Fotó: MTI/EPA/Kiearn Galvin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rossz hírt jelentett be Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A hetvenéves szakember egy televíziós talkshow-ban osztotta meg a nyilvánossággal, hogy a prosztatarák agresszív változatával küzd.

– A játékosaim, a stábtagok nem tudtak a betegségemről – eddig. Az igazság az, hogy az embert nem a prosztatarák öli meg, legalábbis az esetek kilencven százalékában nem. Általában más, egyébként nem halálos betegség végez az emberrel, ami a legyengült immunrendszert megtámadja. Engem egy elég agresszív daganatos betegség kapott el, már huszonöt kezelésen estem át, szóval nagyon komolyan oda kell figyelnem, hogyan szervezem az életem – árulta el Van Gaal.

A szakember a betegség titokban tartása érdekében éjszaka járt kezelésekre, a rákos megbetegedéséről csak családja és barátai tudtak, Van Gaal pedig nagyra értékeli, hogy ezt titokban is tudták tartani.

Betegsége ellenére az edző úgy tervezi, hogy ő irányítja a holland válogatottat az év végi, katari világbajnokságon is, ahol az Oranje a házigazda Katarral, valamint Szenegállal és Ecuadorral került egy csoportba. Van Gaal volt a holland szövetségi kapitány a nemzeti csapat legutóbbi, 2014-es vb-szereplésekor is, amikor bronzérmet nyert Hollandiával.

 Borítókép: Louis van Gaal (Fotó: MTI/EPA/Kiearn Galvin)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.