Megint közel volt, de nem sikerült a bravúr

A jelenlegi legjobb magyar teniszező, a selejtezőből a madridi WTA 1000-es verseny főtáblájára kvalifikált Bondár Anna ígéretesen kezdett az orosz Darja Kaszatkina ellen, végül döntő szettben kikapott az esélyesebb teniszezőtől.

Magyar Nemzet
2022. 04. 29. 14:59
BONDÁR Anna; PAVLJUCSENKOVA, Anasztaszija
Melbourne, 2022. január 18. Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán 68. Bondár Anna két sima, rendkívül meggyőző sikerrel vívta ki helyét a legjobb 64 mezőnyében a madridi WTA 1000-es versenyen. 

A torna első fordulójában a világranglista 23. helyén álló orosz Darja Kaszatkina várt rá. A találkozó nyitószettje szoros küzdelmet hozott, melyben a magyar teniszező 3:2-nél elveszítette adogatójátékát, a folytatásban viszont sorozatban négy gémet nyerve szettelőnybe került. 

A második játszmában ismét Kaszatkina brékelt először és már 4:1-re is vezetett, ezt követően viszont ismét Bondár pillanatai következtek, 4:4-re egyenlített, de jó szériáját ezúttal nem tudta folytatni, és az orosz két játékkal később egyenlített. A harmadik játszma elején Bondár rögtön elvette riválisa szerváját és előbb 2:0-ra, majd 3:1-re is vezetett, ezt követően viszont Kaszatkina került fölénybe, megszakítás nélkül hozott öt játékot és 2 óra 18 perc alatt megnyerte a mérkőzést.

Bondár csakúgy, mint legutóbb az isztambuli versenyen a szintén orosz Veronika Kugyermetova ellen 7:6, 7:6-ra elveszített meccsen, ezúttal is közel volt a bravúrhoz.

Eredmény, 1. forduló (a 32 közé jutásért): Darja Kaszatkina (orosz)–Bondár Anna 4:6, 6:4, 6:3.

Borítókép: Bondár Anna megszorongatta az esélyes ellenfelét (Fotó: Wtatennis.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.