Meglepetés az év edzője választáson

A Handballplanet szakportál minden évben megszavaztatja a közönséget és a 11 tagú, szakértőkből álló zsűri véleményével összhangban megválasztja az év kézilabdaedzőjét. A tavalyi év eredményei alapján a dán Nikolaj Jakobsent látták a legjobbnak az ítészek a szurkolók.

Magyar Nemzet
2022. 04. 06. 16:48
null
HANDBALL-EURO-DEN-FRA Fotó: ATTILA KISBENEDEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bajnok francia válogatott kapitányát, Guillaume Gille-t, a Barcelonával Bajnokok Ligáját nyert majd a nyár óta a román Dinamo Bukarestnél edzősködő Xavi Pascualt és a BL-döntős dán Aalborg szakvezetőjét, Stefan Madsent megelőzve a dán válogatott szövetségi kapitányát, Nikolaj Jakobsent látták 2021 legjobb férfikézilabda-edzőjének a Handball Planet szakportál szavazói, és a honlap által felkért zsűri tagjai.

Jakobsen elsősége meglepetés, hiszen a dán válogatott a tokiói olimpia döntőjében alulmaradt a franciákkal szemben; a gallokat vezető Guillaume Gille végül a második lett a voksoláson. Jakobsen elsőségét a szakmai zsűri döntése alapozta meg; kis mankó a befutó értelmezéséhez, hogy a német, északmacedón, norvég, francia, bosnyák, spanyol, orosz, lengyel és szerb szavazó mellett két dán szakértő is kinyilváníthatta a véleményét. Ők vélhetően nem Jakobsen ellen voksoltak.

Borítókép: Nikolaj Jakobsennek volt már jobb szezonja is (Fotó: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.