Teljesen elfajulhat a feljutásért folytatott küzdelem

Váratlan fordulat következett be a labdarúgó NB II-ben: az utóbbi fordulókban remek formájának köszönhetően a feljutást érő második hely közelébe érő Szeged vezetőedzője, Dragan Vukmir távozik a csapat éléről. S még élesebbé válik a helyzet, ha igaznak bizonyulnak a sajtóértesülések, és a szerb szakember valóban a közvetlen rivális DVTK kispadjára ül le.

Magyar Nemzet
2022. 04. 07. 17:28
Dragan Vukmir labdarúgás NB II Szeged
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten lapunkban is foglalkoztunk a szegedi labdarúgócsapattal, amely a feljutásért küzd az NB II-ben. A kék-feketék vasárnap 5-0-ra legyőzték a DVTK-t, így két pontra megközelítették a második helyen álló riválist.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a legutóbbi öt fordulóban tizenhárom pontot gyűjtött, a bajnokság hajrájára azonban elveszítette vezetőedzőjét: Dragan Vukmir csütörtök délelőtt egyoldalúan felmondta szerződését.

A Diósgyőr-mérkőzés után beszélgettem Dragannal, aki elmondta, hogy több helyről komoly megkeresése van, de van egy visszautasíthatatlan ajánlata. Ma délelőtt az edzés után közölte, hogy az egyik riválisunk ajánlott neki visszautasíthatatlan szerződést, amit elfogadott.

„Ezzel az ajánlattal a klubunk szemléletét szem előtt tartva nem kívántunk versenyezni. A váratlan helyzetben a legmegfelelőbb döntést hoztuk, és a kiválóan működő szakmai stábunk irányítja csapatunk felkészülését, a céljaink pedig változatlanok maradnak” – fogalmazott a szegedi klub honlapján a sportigazgató, Adem Kapic, aki annak idején játékosként Vukmirral együtt nyert magyar bajnoki címet a Ferencváros színeiben. A következő napokban aligha nosztalgiáznak majd a közös sikerekről…

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a Kapic által említett rivális a Diósgyőr, és valóban ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek. A DVTK egyértelmű célként tűzte ki a feljutást, és sokáig úgy tűnt, hogy ezzel nem is lesz gondja a miskolci csapatnak, a legutóbbi öt fordulóban azonban három vereséget is elszenvedett a Kondás Elemér vezette együttes.

A többi, riválisnak tekinthető együttesnek látszólag semmi oka váltani: a Vasas hétmeccses győzelmi sorozatnál tart Kuttor Attilával, és kényelmes előnnyel vezeti a tabellát, míg Kecskeméten egyáltalán nem lenne kudarc a feljutás elmaradása, hiszen a negyedik helyen álló lila-fehérek tavaly még a harmadosztályban szerepeltek.

Borítókép: Dragan Vukmir, itt még a Szeged felszerelésében (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.