Tizenkilenc éves vezéréről áradozik a Barcelona edzője

Vasárnap este újabb rangadót nyert a Barcelona: a katalánok 1-0-ra győzték le hazai pályán a Sevillát, ezzel Xavi csapata már a második helyen áll a tabellán.

Magyar Nemzet
2022. 04. 04. 8:29
FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga Santander Pedri Araujo
BARCELONA, SPAIN - APRIL 03: FC Barcelona's midfielder Pedri celebrates his goal during the Spanish league football match between FC Barcelona and Sevilla CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 03, 2022. Adria Puig / Anadolu Agency (Photo by Adria Puig / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Adria Puig
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barca a Real Madrid kiütésével vonult el a válogatott meccsek miatt beiktatott szünetre, de a kéthetes kihagyás sem törte meg a katalánok lendületét. A Barcelona vasárnap este a Sevilla legyőzésével a második helyre lépett fel a tabellán, így Xavi ismét lelkendezhetett a lefújás után.

– Hatpontos rangadót nyertünk meg. A Real Madrid is nyert, így szükségünk volt a győzelemre. Addig fogunk küzdeni a bajnoki címért, amíg a matematika mást nem mond. Kiváló vezéreink vannak: Piqué, Busquets, Alba, Ter Stegen, ahogy pedig irányít a pályán, az egészen rendkívüli – fogalmazott Xavi, de a tizenkilenc éves, szenzációs gólt lőtt középpályás dicsérete itt még nem ért véget.

Már korábban is mondtam, hogy kiemelkedő, senkihez sem hasonlítható labdarúgó, aki mindkét lábával tökéletesen játszik.

Pedri góljának elemzését a klub hivatalos csatornája nem bonyolította túl.

A tizenkilenc éves középpályás viszont nem szállt el túlságosan a góljától.

– Hasonló találat volt, mint amit Törökországban lőttem. Ha jön a szerelési kísérlet, bemutatok egy lövőcselt, amikor pedig kapura küldtem a labdát, tudtam, hogy be fog menni – mondta Pedri.

Egyszerű játék a futball.

La Liga, 30. forduló

Barcelona–Sevilla 1-0

Celta Vigo–Real Madrid 1-2

Atlético Madrid–Alavés 4-1

Granada–Rayo Vallecano 2-2

Valencia–Cádiz 0-0

Real Betis–Osasuna 4-1

Bilbao–Elche 2-1

Levante–Villarreal 2-0

Getafe–Mallorca 1-0

Az élcsoport állása: 1. Real Madrid 69 pont/30 meccs, 2. Barcelona 57/29, 3. Atlético 57/30, 4. Sevilla 57/30, 5. Betis 53/30, 6. Real Sociedad 48/29.

Borítókép: Pedri, a fiatal vezér (Fotó: Anadolu Agency via AFP/Adria Puig)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.