Tuchelt lesújtotta, hogy a meccs után Ancelotti a bíróval nevetgélt

Felejthetetlen mérkőzésen jutott a legjobb négy közé a Real Madrid a Bajnokok Ligájában. A Chelsea nem csupán ledolgozta kétgólos hátrányát, hanem már hárommal is vezetett, a Madrid azonban szépített, kicsikarta a hosszabbítást, majd Benzema a négy közé fejelte a csapatát. Thomas Tuchel azt mondja, nem csalódott, mégis minden mondata a csalódottságról árulkodik. A másik keddi találkozón a Villarreal meglepetésre kihúzta 1-1-es döntetlennel Münchenben és kiverte a Bayernt.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 5:32
Chelsea's German coach Thomas Tuchel reacts during the UEFA Champions League quarter final second leg football match between Real Madrid CF and Chelsea FC at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 12, 2022. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP) Fotó: Europress/AFP/OSCAR DEL POZO
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Amikor véget ért a meccs, elindultam, hogy kezet fogjak a játékvezetővel. Erre azt látom, hogy Ancelottival nevetgél, ami nagyon rossz érzéssel töltött el. Nagyon rossz így zárni egy kemény meccset. Ancelotti igazi úriember, Marciniak pedig az egyik legjobb bíró – kesergett a találkozó után Thomas Tuchel, a Chelsea vezetőedzője.

A meccsel együtt ezt bizony nehéz lehetett megmészteni. A Chelsea teljesítette a lehetetlent, nem csupán ledolgozta kétgólos hátrányát, 3-0-ra vezetett Madridban, továbbjutásra állt, végül mégis kiesett, mert Modric csodás passzíból Rodrygo még a rendes játékidőben, a 80. percben szépített a Realnak, majd a hosszabbításban Benzema fejese a Madrid javára döntötte el a párharcot.

– Az ilyen vereséget meg lehet emészteni, mert semmi olyat nem hagytunk magunk mögött, ami miatt sajnálkoznunk kellene. Nem így kellett volna történnie. Egyszerűen szerencsétlenek voltunk. Megmutattuk azt a minőséget és karaktert, amivel ez a csapat rendelkezik, és megérdemeltük volna, hogy mi jussunk tovább. Nincs miért sajnálkoznunk. Hatalmas hátrányt kellett leküzdenünk, mert nagy hibákat követtünk el az első meccsen, ma pedig mindkét madridi gól a mi hibáinkból született – tette hozzá Tuchel. Hogy is? Sajnálkozva...

Ismét Benzema mentette meg a Real MadridotFotó: AFP

Carlo Ancelotti persze annál boldogabb volt. 

– Az erőnknek, az energiánknak köszönhetően nyertük meg a párharcot. Azért cseréltem  folyamatosan, hogy friss lendületet adjak a csapatnak. A játékosaim keményen küzdöttek, sőt szenvedtek, és minden játékos megmutatta az arcát. Nem érdemeltük meg, hogy 2-0-s hátrányba kerüljünk. Gondjaink voltak a beadásokkal, mert hiányzott a védelemből Militao. Voltak nehézségeink, 2-0 után lélektani hátrányba kerültünk, de a Bernabeu-stadion varázsa ismét sokat segített – összegzett a Real Madrid mestere, majd egy szállóigét fogalmazva zárta a gondolatait:

Minél keservesebb út vezet a sikerhez, annál boldogabb vagyok.

Később részletesebben is kifejtette, milyen elgondolásokkal állította össze a csapát, és mi motiválta a cseréket.

– Az első félidőben nem voltunk eléggé elszántak, nem voltunk eléggé éhesek a gólra, aztán kétgólos hátránynál a csapatnak erőnléti gondjai akadtak. Egy percig sem gondoltam arra, hogy kieshetünk, a Bernabéuban ez elképzelhetetlen. Rodrygo jelentette a különbséget, a PSG ellen és most is. Fiatal játékos, fontos futballista, akinek idő kell ahhoz, hogy még jobbá váljon, de nagyon elégedett vagyok vele. Eduardo Camavinga kezdhetett volna, de egyértelmű, hogy amikor beszáll, akkor lendületet ad a csapatnak. 

Amikor holtponton van a csapat, de Camavingával, Rodrygóval és Federico Valverdével lehet frissíteni, akkor meg lehet változtatni a mérkőzés alakulását. A hosszabbításban frissebbek voltunk a Chelsea-nél. Ez döntött.

Modric Ancelottit méltatja

Luka Modricot már sokszor leírták, és mindannyiszor bizonyítja, hogy 36 évesen is a világ egyik legjobb középpályása. Ismét kulcsszerepet vállalt a Real továbbjutásában, mesteri gólpasszt adott Rodrygónak, nem véletlen, hogy őt választották a meccs emberének.

– Halottak voltunk addig, amíg nem lőttünk gólt. Nem mondanám, hogy rosszul játszottunk, a Chelsea viszont remekül kihasználták a lehetőségeit. Már az első meccs után is tudtuk, hogy nehéz lesz, mert roppant nehéz a Chelsea ellen futballozni.

Kellett a sikerhez az is, hogy az edzőnk sok nagy csatát megélt már a BL-ben, és persez az is fontos, hogy nulla-háromnál támaszkodhattunk a szurkolóinkra, vesztett állásban is biztattak bennünket tovább. Ebből merítettünk erőt, hitet a fordításhoz.

Modric szerződése lejár a nyáron, hétről hétre feladja a leckét a Real vezetőinek, hogy mire is jussanak vele. Ő maga természetesen elhárítja az erre vonatkozó kérdéseket, azt hangsúlyozza, az a fontos, hogy jó teljesítményt nyújtson, továbbá a csapata ott van a BL elődöntőjében.

Ancelotti gratulált a Villarrealnak

A másik meccs kevésbé drámaian, ám annál meglepőbben alakult. A Bayern München ugyan vezetést szerzett, de aztán kihagyott rengeteg helyzetet, s a 88. percben Chukwueze találata a Villarreal továbbjutását jelentette.

Ancelotti persze nem feledkezett meg arról, hogy gratuláljon a Villarrealnak. Nyilván nem bánja, hogy a spanyol csapat eltakarította a Bayernt, amellyel persze csak a döntőben találkozhatott volna a Real. Az álomdöntő tehát elmarad, de attól még a Bajnokok Ligája a klubfutball csúcsa.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)–Villarreal (spanyol) 1-1 (0-0)
gólszerzők: Lewandowski (52.), ill. Chukwueze (88.)
Továbbjutott a Villarreal, 2-1-es összesítéssel.

Real Madrid (spanyol)–Chelsea (angol) 2-3 (0-1, 1-3, 2-3)
Gólszerzők: Rodrygo (80.), Benzema (96.), ill. Mount (15.), Rüdiger (51.), Werner (75.)
Továbbjutott a Real Madrid, 5-4-es összesítéssel.

Borítókép: Thomas Tuchel felháborodott a találkozó után (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.