Ma este már muszáj lesz támadnia az Atlético Madridnak

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a negyeddöntők visszavágóin ma az Alético Madrid az idegenbeli egygólos veresége után fogadja a Manchester Cityt, ebben a párharcban bármi megtörténhet. A Liverpool–Benfica meccs előtt viszont egyértelműnek tűnik a helyzet, hiszen az angolok vendégként két góllal nyertek.

Magyar Nemzet
2022. 04. 13. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligája negyeddöntőinek mai visszavágóit tehát a Premier League két topcsapata, a Manchester City és a Liverpool várja kedvezőbb helyzetből, s az angol élvonalban vasárnap éppen egymás ellen játszottak. A meccs Manchesterben 2-2-re végződött (Kevin de Bruyne és illetve Diego Jota és talált be), a tabellán így továbbra is a City vezet egy ponttal a Pool előtt. De Bruyne a múlt héten az Atlético Madrid ellen is eredményes volt az Etihad Stadonban, a City az ő 70. percben szerzett góljával gyűrte le 1-0-ra a csak a védekezésre fókuszáló spanyolokat. Akiknek ma nyerniük kellene, ám ez a legutóbbi hat hazai BL-meccsén nem jött össze nekik. Az Atlético a 2021/22-es kiírásban a csoportjában a Portóval 0-0-t játszott, a Liverpooltól 3-2-re kikapott, majd a Milantól is 1-0-ra (a záró körben 3-1-re győzött Portóban, így jutott tovább az angolok mögött), a nyolcaddöntőben pedig a Manchester Uniteddel is csak 1-1-re végzett.

S ma nem lehet telt ház a Wanda Metropolitanóban, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ugyanis szektorbezárásra büntette a spanyolokat, amiért a szurkolóik a manchesteri meccsen diszkriminatív magatartást tanúsítottak, valamint tárgyakat dobáltak a pályára. A visszavágón ötezer ülőhelyet üresen kell hagyniuk, és ki kell helyezniük egy #NoToRacism feliratot, valamint az UEFA emblémáját.

– A Manchester City talán a világ legjobb csapata jelenleg, és szerintem ugyanúgy fog játszani, mint mindig. Mi biztosan változtatunk egy kicsit, alázattal és kemény munkával fel tudjuk venni a küzdelmet velük, aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég – nyilatkozta Diego Simeone, a madridi együttes vezetőedzője.

Az Atlético Madrid a La Ligában a negyedik helyen áll, három pontra a dobogótól, és szombaton 1-0-ra kikapott a kiesés ellen harcoló Mallorca otthonában – ez nem volt jó főpróba… Visszakanyarodva a nemzetközi porondra, a spanyol együttes a története során huszonháromszor került hátrányba egy európai kupapárharc idegenbeli első meccsén, ezekből tizenkétszer jutott tovább. Az 1-0-s idegenbeli vereségek esetében hasonló a mérlege, hat párharcban pontosan ötvenszázalékos.

– Odamegyünk, gólt szerzünk, és megpróbálunk újra győzni – jelentette ki Josep Guardiola, a Manchester City katalán edzője a mai összecsapás előtt.

A másik szerdai meccsen a Liverpool az idegenbeli 3-1-es sikerét követően az Anfielden fogadja a Benficát. A portugál csapatnak történelmi győzelemre lenne szüksége, ugyanis a Liverpool még soha nem vesztett olyan európai kupapárharcot, amelynek az első mérkőzésén vendégként diadalmaskodott, mind a harmincöt ilyen alkalommal továbbjutott. Ugyanakkor a Benfica az egyetlen portugál csapat, amely valaha nyerni tudott már az Anfielden, a BL 2005/06-os szezonjának nyolcaddöntőjében 2-0-ra diadalmaskodott, és akkor kettős győzelemmel jutott tovább.

BL-negyeddöntő, visszavágók, mai műsor:
Atlético Madrid (spanyol)–Manchester City (angol), az első mérkőzésen: 0-1, 21.00 (tv: M4 sport)
Liverpool (angol)–Benfica (portugál), az első mérkőzésen: 3-1, 21.00 (tv: Sport 1).

Borítókép: Diego Simeone és csapata nehéz feladat előtt áll (Forrás: Twitter/Atlético de Madrid)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.