Alonso a Red Bullnál folytatja? Horner válaszolt

Egyelőre nem tisztázott, a következő idényben melyik csapat alkalmazásában áll majd Fernando Alonso, a Formula–1 kétszeres világbajnoka a pletykák szerint a Red Bullhoz vágyik. Az osztrák istálló csapatfőnöke, Christian Horner elmondta erről a véleményét.

Magyar Nemzet
2022. 05. 08. 16:23
null
Alpine's driver Fernando Alonso of Spain during a press conference as the Miami Grand Prix weekend begins at the Miami International Autodrome May 6, 2022, in Miami Gardens, Florida. (Photo by Brendan Smialowski / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem állt eddig Fernando Alonso oldalára a szerencse ebben az idényben, autója megbízhatósági problémái miatt mindössze két pontot sikerült összegyűjtenie. A kétszeres világbajnok viszont nincs rossz formában, elmondása szerint az elmúlt egy évtizedben a szezon első szakaszában sosem volt annyira versenyképes, mint most, így a 41. születésnapját júliusban ünneplő pilóta egyelőre nem gondolkozik a visszavonuláson. 

Az viszont előfordulhat, hogy Alonso a kontraktusa lejártával, az idény végén távozik az Alpine-tól. Van esély a szerződéshosszabbításra, ugyanakkor olyan pletykák is szárnyra kaptak, hogy a spanyol versenyző az Aston Martinhoz kerülhet, amennyiben Sebastian Vettel a visszavonulás mellett dönt. Karun Chandhok pedig arról hallott a miami versenyhétvégén, Alonso az egykori csapatfőnökével, Flavio Briatoréval azon dolgozik, hogy a veterán pilóta a Red Bullnál kapjon ülést (Sergio Pérezét, Max Verstappen az idény elején hosszú távú szerződést írt alá a bikákkal).

– Ma reggel olyan pletykákat hallottam a bokszutcában, hogy Fernando az Aston Martinhoz tart, hogy Sebastian Vettelt válthatja – árulta el az egykori versenyző. – Egy másik pedig arról szólt, hogy Fernando és Flavio a Red Bull ajtaján dörömböl, mondván, Alonso felkészült arra, hogy csapattársa legyen, és szeretne egy jó autóval versenyezni a Formula–1-es pályafutása utolsó éveiben.

 

Ezek után a Red Bull csapatfőnökét is megkérdezték Alonsóról, Christian Horner pedig gyorsan eloszlatta a kételyeket.

– Erről még nem hallottam! Viszont én nagyon elégedett vagyok a pilótáinkkal. Fernando kiváló pilóta, fantasztikus dolog, hogy negyven fölött még mindig a Formula–1-ben versenyez, de nem illik bele a terveinkbe – magyarázta Horner, hiszen, mint mondta, ha majd pilótára lesz szükségük, a fiatal versenyzőpalántáik között néznek szét.

A csapatvezető azt is hozzátette, valóban tartja a kapcsolatot Briatoréval, de nem arról diskurálnak, hogy Alonsónak a Red Bullhoz kellene igazolnia.

– Időről időre elbeszélgetünk Flavióval, barátok vagyunk. De minket csak a saját pilótáink foglalkoztatnak. Rengeteg időnk van még kitalálni a jövő évi felállást, Checo pedig egyébként is remek munkát végez idén.

 

Borítókép: Fernando Alonso Miamiban (Fotó: AFP/Brendan Smialowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.