Dragan Vukmir: Szégyelltem magamat a pálya mellett

A végéhez közeledik a labdarúgó NB II-es bajnokság is. Vasárnap eldőlt, hogy a Vasas már feljutott az élvonalba, a hétfői meccsén az első helyét is bebiztosíthatja, a második helyért viszont még nyílt a harc a Kecskemét és a Diósgyőr között. Utóbbi kikapott a kiesés ellen küzdő Budaörstől, és az edzője a játékosok hozzáállását kárhoztatta a verség után.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 7:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még nem zajlott le teljesen az NB II 35. fordulója, a Vasas csak hétfőn este lép pályára, ám már vasárnap ünnepelhetett. Az eredmények úgy alakultak, hogy a számára legfontosabb kérdés eldőlt: a továbbiaktól függetlenül már feljutott az élvonalba! A nagy múltú csapat négy éve, a 2017–2018-as bajnokság végén esett ki az első osztályból, több nekirugaszkodás után visszaverekedte magát, és ha pontot szerez a Haladástól Szombathelyen, akkor bajnokként térhet vissza.

Ehhez elsősorban arra volt szükség, hogy nagy meglepetésre a Diósgyőr 2-1-re kikapott a kiesés ellen harcoló Budaörs otthonában. Óriási veszteség ez a DVTK-nak, amely elsősorban a Kecskeméttel vív versenyfutást az élvonalat jelentő második helyért, és most komoly lépéshátrányba került. A KTE ugyanis nyert Dorogon 3-0-ra, így három pont előnnyel várja a folytatást, ráadásul pontegyenlőség esetén is megelőzné a vetélytársát több győzelmével és jobb gólkülönbségével. Így a diósgyőrieknek a hátralévő három fordulóban négy ponttal kell többet gyűjteniük a riválisuknál.

 

– Nem értem a saját játékosaimat. Megmondom őszintén, szégyelltem magam a pálya mellett, nem volt bennük küzdelem és akarat. Néhány játékos nem érdemli meg, hogy a DVTK dresszét viselje – mondta Dragan Vukmir, a DVTK vezetőedzője, aki nagyon nehéznek nevezte, hogy egyes labdarúgói szerinte nem becsülik meg, hogy a diósgyőri szurkolók hétről hétre támogatják a csapatot. A feljutást illetően a Diósgyőr edzője hozzátette, továbbra is bízik abban, hogy együttese sikerrel jár.

 

 

A DVTK és a Kecskemét küzdelmébe elméletileg még beleszólhat a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is, ám neki hét ponttal kellene többet szereznie a KTE-nél az üdvösséghez. A Kecskemét még fogadja a Tiszakécskét, majd a Szentlőrincet, közben elutazik a Haladáshoz, a Diósgyőr pedig otthon játszik még a Soroksárral, a Budafokkal, idegenben pedig az Ajkával találkozik.

 

Fotó: Vasas SC

Visszatérve a Vasashoz, Nagy Miklós sportigazgató terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben a közelmúlt felidézése után beszélt a jövőről is. Elmondta, hogy az angyalföldiek nem tartoznak majd az élvonal legnagyobb költségvetésű klubjai közé, de természetesen lesznek erősítések, Kuttor Attila vezetőedző és stábja egy osztállyal feljebb is élvezi a bizalmat. A vezető kiemelte, hogy bár figyelik a piacot, nem terveznek légiósparadicsommá válni, és céljuk, hogy betartsák az MLSZ ajánlását a fiatal magyar futballisták szerepeltetésére. A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Dragan Vukmir még hisz a Diósgyőr feljutásában (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.