A DVTK is vesztese volt a vicces gólokat hozó KTE–Szeged rangadónak

A labdarúgó NB II 34. fordulójában a Kecskemét–Szeged rangadó a Vasas és a Diósgyőr sorsát is befolyásolta. A hazai csapat 4-0-ra győzött, a találkozó több komikus jelenetet is hozott, a KTE ezzel a második, feljutó helyen áll, a szegediek szerint pedig a vereséggel elszállt a reményük az NB I-re.

Magyar Nemzet
2022. 04. 26. 7:39
null
Fotó: Reti Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon szurkolhattak a Vasas és a Diósgyőr hívei a Szegednek. Az NB II 34. fordulójának az utolsó meccsét játszották hétfőn este, és ezen két feljutásra még esélyes csapat játszott egymással, és a képlet egyszerű volt: ha a Kecskemét legyőzi hazai pályán a Szegedet, akkor megelőzi a második helyre lépve a Diósgyőrt, és ebben az esetben a Vasas matematikailag még nem nyeri meg a bajnokságot.

Az angyalföldi együttes számára persze nem volt túl égető kérdés, hiszen az előnye tekintélyes, kecskeméti sikerrel is 12 pont, ha a jövő héten, május 2-án nyer Szombathelyen, akkor ott biztosítja be az első helyét, de ha ott sem, ez akkor is előbb-utóbb bekövetkezik. A DVTK második helye viszont már azon is múlik, hogy a Kecskemét hibázik-e a hátralevő négy körben, ráadásul a nemrég lezajlott furcsa edzőváltás miatt a klub számára egyáltalán nem közömbös, hogy az éppen Szegedről elcsábított Dragan Vukmir sikeresen szerepel-e a csapattal, ami egyet jelent a feljutással.

 

 

A Szeged amúgy munkaügyi pert indított a volt edzője ellen, és a látottak alapján a pályán sem könnyíti meg a helyzetét: nagyon simán, olykor vicces jeleneteket produkálva kapott ki Kecskeméten 4-0-ra. Az első gól volt a legmókásabb, előtte keresve sem lehetett volna találni ennyi ügyetlen védőt, a labda ide-oda szállt szédülten, majd a végén Molnár F. Tamás kapus a tőle néhány lépésnyire álló Hadaró Valentin fejére ütötte, és onnan megpattanva végül a hálóban kötött ki. 

 

Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

A szünet előtt egy ezen a szinten megmagyarázhatatlan szabálytalanság miatt megítélt tizenegyesből nőtt a hazai előny, a második félidőben Tóth Barna duplázott, közben Csoboth Kevin kihagyott egy büntetőt szegedi részről, mi több, Gajdos Zsolt kiállítása miatt a vendégek tíz főre fogyatkoztak.

A KTE kilenc meccse veretlen, és jobb gólkülönbségének köszönhetően a DVTK-t megelőzve a második, feljutó helyen áll a tabellán, miközben a vezető Vasasnak még várnia kell, hogy matematikailag is biztossá váljon a feljutása. A Szeged azóta, hogy Dragan Vukmir vezetőedző Diósgyőrbe szerződött (pár nappal azután, hogy a Szeged 5-0-ra nyert Diósgyőrben), és két segítője, Adem Kapic, illetve Andorka Péter vette át a csapat irányítását, egymás után a harmadik vereségét szenvedte el, ezzel kiszállni látszik a feljutásért folyó harcból – pedig Vukmir távozásakor csak egy helyre és két pontra volt a második DVTK-tól. Andorka Péter a meccs után azt mondta, nincs már reális esélye a csapatnak a feljutásra. 

Borítókép: A Kecskemét lelépte a Szegedet a rangadón (Fotó: Facebook/KTE)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.