Matthäus: A szurkolók dühösek, a futballisták pedig nyaralnak

A Bayern München már bajnokként érkezett Mainzba szombaton, és meglepetésre kikapott 3-1-re. Kiderült, a csapat a bajnoki meccs után Ibizára ment kétnapos nyaralásra, és ez felháborította a televíziós kommentátorként dolgozó Lothar Matthäust, valamint Felix Magathot, a Hertha vezetőedzőjét is.

Magyar Nemzet
2022. 05. 02. 8:48
firo : April 30th, 2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, FSV FSV FSV Mainz 05 - FC Bayern Munich
firo : April 30th, 2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, FSV FSV FSV Mainz 05 - FC Bayern Munich 3:1 Disappointment Bayern with LEWANDOWSKI, SvúLE and KIMMICH (Photo by Ralf Ibing / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Ralf Ibing
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lothar Matthäus kiakadt. Az egykori magyar szövetségi kapitány manapság televíziós kommentátorként dolgozik, és ebben a minőségében roppant erősen bírálta a Bayern München játékosait. Lothar Matthäus a klub egyik legendája, ott érte el legszebb sikereinek a jelentős részét, de ez nem akadályozta meg abban, hogy ostorozza az utódait. Az ok pedig az, hogy a bajorok szombaton már bajnokként érkezve Mainzba 3-1-re kikaptak a Bundesligában, majd a játékosok együtt kétnapos kirándulásra utaztak a spanyolországi Ibizába.

 

 

– Ez egész egyszerűen elfogadhatatlan! – jelentette ki a 150-szeres válogatott Lothar Matthäus a Sky Sport adásában. – Egyáltalán nem illendő egy ilyen vereség után nyaralni menni. Ha a csapat győzött volna, azt mondanám, menjenek el akár három napra is a játékosok, de kikaptak, és ilyenkor a klub presztízse is azt kívánná, hogy lemondják az utat. Az nem jó, hogy a szurkolók dühösek a vereség miatt, a futballisták pedig nyaralnak.

 

Lothar Matthäus
Bayern Munich - RB Leipzig
Fotó: Sven Hoppe / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Nem Lothar Matthäus az egyetlen, akinél a müncheni labdarúgók villámnyaralása kiverte a biztosítékot. Felix Magath, a Hertha vezetőedzője egész más szempontból közelítette meg az esetet, szerinte nem korrekt, hogy a bajorok idő előtt levették a lábukat a gázról:

– A bajnokság minden csapat számára az utolsó meccsnapig tart. Nem is értem, hogyan mondhatja bármelyik klub is azt, hogy ő elérte a célját, és a hátralévő mérkőzések már nem számítanak. Ez a mentalitás nem szolgálja sem a Bundesliga, sem a verseny érdekeit.

Hasan Salihamidzic, a Bayern München igazgatója ugyanakkor megvédte a játékosait:

– A múlt héten szóltak, hogy a szabadnapokat szeretnék együtt eltölteni Ibizán, és ezt elfogadtuk, jó alkalomnak tartjuk a csapatépítésre.

A Bayern München legközelebb vasárnap a Stuttgartot fogadja, amely közvetlen riválisa a Herthának a kiesés elleni harcban.

 

Borítókép: nem sokáig szomorkodtak a Bayern játékosai a mainzi vereség után (Fotó: AFP/Ralf Ibing)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.