Nagy Ádám csapata újabb nagy lépést tett a Serie A felé

Végig a pályán volt Nagy Ádám a Pisában, amely idegenben 2-1-es győzelmet aratott a Frosinone otthonában az olasz labdarúgó másodosztály utolsó, 38. fordulójában péntek este. A magyar válogatott középpályás csapata ezzel megszerezte a bronzérmet, és célba veheti a Serie A-t.

Magyar Nemzet
2022. 05. 07. 8:48
Nagy Ádám
AC Pisa v AC Perugia - Serie B
Adam Nagy (Pisa) during the Italian soccer Serie B match AC Pisa vs AC Perugia on November 30, 2021 at the Arena Garibaldi in Pisa, Italy (Photo by Gabriele Masotti/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Photo by Massimiliano Carnabuci / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Massimiliano Carnabuci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fontos meccs várt Nagyékra, hiszen a  negyedik helyen álltak a tabellán az utolsó forduló előtt. A nagy rivális Monza azonban 1-0-ra kikapott a Perugiától, így a három pontot megszerző Pisa előzött és harmadik lett a bajnokság végén.

A korábbi olasz miniszterelnök és AC Milan-vezér Silvio Berlusconi vezetésével épülő Monza megelőzése az érmen kívül is konkrét előnnyel járt Nagyéknak, akik így papíron könnyebb ellenfelet kaphatnak a feljutásért folyó rájátszásban.

A Serie B-ből az első két helyezett automatikusan feljut az élvonalba, ez a két klub idén a Lecce és a Cremonese. Utánuk a harmadiktól a nyolcadik helyezett együttesekig bezárólag rájátszás következik a maradék egy kiadó helyért a Serie A-ba.

A harmadik és a negyedik, tehát a Pisa és a Monza csak az elődöntőben kapcsolódik be a küzdelmekbe. csapata az Ascoli–Benevento párharc győztesével találkozik majd, így elkerüli a másik párosítás esélyesét, a Bresciát, amely csak egy ponttal maradt le mögötte és a Monza mögött az ötödik helyen.

A Pisa elődöntőjének két meccsét május 17-én és 21-én játsszák. Nagy tavaly nyáron igazolt az angol Bristol Citytől az olasz másodosztályú csapatba, melyben végig alapember volt az idény során, 34 meccsen lépett pályára.

Nagy Ádám korábban a Bologna mezében 51 mérkőzésen szerepelt a Serie A-ban, ahová idén három év elteltével térhetne vissza immáron a Pisával.

Borítókép: Nagy Ádám a Pisa mezében az olasz másodosztályban (Fotó: AFP/Massimiliano Carnabuci)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.