időjárás 29°C Ottó 2022. július 2.
logo

Szemen lőtte magát a Giro mai győztese, kórházba vitték + videó

Magyar Nemzet
2022.05.17. 20:57
Szemen lőtte magát a Giro mai győztese, kórházba vitték + videó

Amint arról beszámoltunk, az eritreai Biniam Girmay nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny mai, 10. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportja nem változott. Az Intermarché–Wanty-Gobert Matériaux 22 éves bringása történelmi sikert aratott, ő az olasz viadal első fekete-afrikai szakaszgyőztese.

– Tudom, hogy történelmet írtam. Ez a csapatomnak és a családomnak köszönhető, rendkívül hálás vagyok érte – fogalmazott nem sokkal célba érését követően Girmay, s a köszönet kijár Peák Barnabásnak is. Az Intermarché–Wanty magyar bringása is sokat dolgozott a sikeréért, a közvetítésben gyakran láthattuk, hogy a főmezőnyben diktálja a tempót neki.

A pódiumon aztán balul sült el az ünneplés, mert Girmay olyan ügyetlenül bontotta ki a pezsgőt, hogy a dugóval a bal szemén lőtte magát. A kerékpárost szemsérülése miatt este kórházba szállították. A hírek szerint már újra lát a bal szemére, de csapatával csak reggel döntik el, hogy tudja-e folytatni a Giro d'Italiát.

Íme, a baleset: 

Az idei Giro d’Italián ez már a második ügyetlenkedés a pódiumon. Az első, Budapest és Visegrád közötti szakaszt éppen Girmay előtt megnyerő, ezúttal a második helyen végző holland Mathieu van der Poel (Alpecin–Fenix) is önveszélyes volt, de ő csak vállon lőtte magát.

Borítókép: Biniam Girmay a pezsgőbontásban nem profi (Forrás: Twitter/RMC Sport) 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.