Szemen lőtte magát a Giro mai győztese, kórházba vitték + videó

Balul sült el az ünneplés, a jelek szerint Biniam Girmay a pezsgőbontásban nem eléggé profi.

Magyar Nemzet
2022. 05. 17. 20:57
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amint arról beszámoltunk, az eritreai Biniam Girmay nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny mai, 10. szakaszát, amelyen az összetett élcsoportja nem változott. Az Intermarché–Wanty-Gobert Matériaux 22 éves bringása történelmi sikert aratott, ő az olasz viadal első fekete-afrikai szakaszgyőztese.

– Tudom, hogy történelmet írtam. Ez a csapatomnak és a családomnak köszönhető, rendkívül hálás vagyok érte – fogalmazott nem sokkal célba érését követően Girmay, s a köszönet kijár Peák Barnabásnak is. Az Intermarché–Wanty magyar bringása is sokat dolgozott a sikeréért, a közvetítésben gyakran láthattuk, hogy a főmezőnyben diktálja a tempót neki.

A pódiumon aztán balul sült el az ünneplés, mert Girmay olyan ügyetlenül bontotta ki a pezsgőt, hogy a dugóval a bal szemén lőtte magát. A kerékpárost szemsérülése miatt este kórházba szállították. A hírek szerint már újra lát a bal szemére, de csapatával csak reggel döntik el, hogy tudja-e folytatni a Giro d'Italiát.

Íme, a baleset: 

Az idei Giro d’Italián ez már a második ügyetlenkedés a pódiumon. Az első, Budapest és Visegrád közötti szakaszt éppen Girmay előtt megnyerő, ezúttal a második helyen végző holland Mathieu van der Poel (Alpecin–Fenix) is önveszélyes volt, de ő csak vállon lőtte magát.

Borítókép: Biniam Girmay a pezsgőbontásban nem profi (Forrás: Twitter/RMC Sport) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.