Varga Csaba elindult a Kancsendzönga csúcsa felé

Varga Csaba hegymászó pénteken elindult a négyes táborból a Kancsendzönga csúcsa felé.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2022. 05. 13. 20:07
VARGA Csaba
Budapest, 2022. április 13. A Himalájába, a Kancsendzönga Expedícióra induló Varga Csaba hegymászó a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2022. április 13-án. Az alpinista a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsa, a 8586 méteres Kancsendzönga megmászását tûzte ki célul. A Himalájában, Nepál és India határán fekvõ hegycsúcsot a nagyváradi építész tiszta mászással, pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül próbálja elérni. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban hírt adtunk, sikertelen próbálkozása után négy évvel újra nekivágott a világ harmadik legmagasabb hegye megmászásának Varga Csaba. A nagyváradi sportember pénteken – magyar idő szerint – 8 óra után érkezett fel a nagyjából 7500 méteren fekvő négyes táborba. Innen 18 (nepáli idő szerint 22) óra után nekiindult, hogy Erőss Zsolt és Kiss Péter után harmadik magyarként kitűzze lobogónkat a világ 3. legmagasabb hegycsúcsára, a 8586 méter magas Kancsendzöngára.

A Hazajáró Facebook-oldalának beszámolója szerint Varga Csabára ezúttal egy legalább tízórás menet vár, amely során több mint ezerméteres szintkülönbséget kell legyőznie. Mindezt extrém időjárási és oxigénhiányos körülmények között, kisegítő oxigén és serpák támogatása nélkül.

Borítókép: Varga Csaba hegymászó a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: MTI/Mónus Márton)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.