„Akik szerint Ronaldo jobb Messinél, semmit nem tudnak a futballról”

Az egykori kiváló futballista, Marco van Basten beszólt azoknak, akik napjaink két futballzsenije, Lionel Messi és Cristiano Ronaldo közül utóbbit tartják többre.

Magyar Nemzet
2022. 06. 16. 18:59
Basten, Marco Van
Szentpétervár, 2017. június 15. Marco Van Basten, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, a FIFA holland technikai igazgatója sajtótájékoztatót tart a közelgõ labdarúgó Konföderációs Kupa alkalmából a torna egyik helyszínéül szolgáló Szentpétervár Arénában 2017. június 15-én. A tízedik Konföderációs Kupát június 17. és július 2. között rendezik négy orosz nagyvárosban. (MTI/EPA/Anatolij Malcev) Fotó: Anatolij Malcev
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marco van Basten az AC Milan és a holland válogatott remek csatáraként vonult be a futballtörténelembe, visszavonulása után évekig edzőként dolgozott, majd a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) technikai igazgatója lett. Az egykori játékos most elmondta a véleményét a szurkolók körében gyakran vitatott témában, elárulta, kit tart jobb futballistának, Cristiano Ronaldót vagy Lionel Messit.

– Cristiano remek játékos, de akik azt állítják, hogy jobb Messinél, nem tudnak semmit a labdarúgásról, esetleg rosszhiszeműek – nyilatkozta Van Basten az olasz Corriere dello Sport napilapnak. – Messi különleges és megismételhetetlen, nem lehet őt utánozni. Hozzá hasonló játékos ötven-, esetleg százévente születik.

A korábbi csatár ugyanakkor Messit sem sorolja a valaha volt legjobb labdarúgók közé.

– Pelé, Diego Maradona és Johan Cruyff szerintem a történelem legjobb játékosai. Gyerekként olyan akartam lenni, mint Cruyff. A barátom volt, hiányzik. Pelé és Maradona is csodálatos játékosok voltak – tette hozzá.

 

Borítókép: Marco van Basten 2017 júniusában (Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.