Pérez elárulta, miért nem köttetett meg a Mbappé–Real házasság

Florentino Pérez, a spanyol bajnok és Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid futballklub elnöke először szólalt meg Kylian Mbappé kútba esett leigazolásáról. Pérez az El Chiringuito nevű televíziós műsorban emellett a szuperligáról és Erling Haalandról is szót ejtett.

Magyar Nemzet
2022. 06. 16. 14:04
MBAPPÉ, Kylian
Párizs, 2021. december 7. Kylian Mbappe, a Paris Saint-Germain játékosa, miután berúgta csapata elsõ gólját a Club Brugge ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében, az A csoport utolsó, hatodik fordulójában a párizsi Parc des Princes Stadionban 2021. december 7-én. MTI/EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, idén nyáron közel állt ahhoz, hogy a Real Madridhoz igazoljon, azonban végül meggondolta magát, és szerződést hosszabbított addigi klubjával, a Paris Saint-Germainnel. A spanyol gárdánál azóta nem nyilatkoztak a történtekről, de Florentino Pérez klubelnök most megtörte a csendet. 

– Mbappénak az volt az álma, hogy a Real Madrid játékosa legyen. Tavaly augusztusban akart hozzánk igazolni, de akkor nem engedte őt el a PSG. Ezek után is azt mondogatta, hogy a Realnál akar játszani, aztán tizenöt nap leforgása alatt megváltoztatta a véleményét – idézte fel az El Chiringuito nevű televíziós műsorban Pérez. – Emmanuel Macron (Franciaország köztársasági elnöke – a szerk.) telefonon győzködte őt a maradásról, a PSG pedig felajánlotta neki, hogy legyen a projektjük vezetője.

 

A Real Madrid első embere szerint ezután a fiatal támadót mintha kicserélték volna.

– Ez nem az a Mbappé, akit én le akartam igazolni, feltehetően megváltoztatta az álmait. Ő is változott, extra dolgokat ajánlottak neki, nyomás alá került, hirtelen más futballista lett belőle. 

Ugyanakkor senki sem nagyobb a Real Madridnál. Remek játékosról van szó, több trófeát nyerhet, mint mások, de ez csapatjáték, és nekünk megvannak az értékeink és az elveink, amiken nem fogunk változtatni – folytatta a 75 éves klubvezető. 

Pérez nem zárja ki, hogy a francia labdarúgó egy napon a királyi gárdánál kössön ki, jelenleg viszont nem látná Mbappét szívesen a csapatban.

– Tisztelem Kyliant. Nem volt könnyű helyzetben, amikor Franciaország elnöke próbálta meggyőzni arról, hogy maradjon Párizsban, és ha majd Katarba megy, őrületes dolgokat kap cserébe. Ettől függetlenül a Real Madridnál mindig szívesen látunk olyan játékosokat, akik megértik, hogy senki sem lehet nagyobb a klubnál. Három év hosszú idő, addig sok dolog történhet – mondta sejtelmesen Pérez. – Az a Mbappé, aki hozzánk igazolt volna, más, mint a mostani. Ha nem az, akkor maradjon csak a PSG-nél. Én azt a játékost akarom, akinek volt egy álma.

A Real elnöke arra a felvetésre is reagált, miszerint megvásárlásáról azért maradtak le (a norvég csatár a Manchester City játékosa lett), mert ők inkább Mbappé leigazolására koncentráltak. Mind kiderült, nem Mbappé, hanem egy másik francia futballista, „gátolta meg” a transzfert.

– A miénk a világ legjobb csatára, szóval Haalandot nem lett volna értelme leigazolnunk azért, hogy aztán a kispadon ücsörögjön, ugye? 

Nem mondtak le a szuperligáról

A televíziós műsorban Pérez a szuperliga-projektről is beszélt, ami elmondása szerint továbbra is „életben van”.

– A Szuperliga ötletét továbbra sem vetettük el, dolgozunk rajta. Ettől függetlenül a Bajnokok Ligája-szereplésünk nem forog veszélyben, egy pillanatig aggódtunk emiatt. Az UEFA egyszerűen nem zárhatja ki a Real Madridot. 

 

Borítókép: Kylian Mbappé a PSG mezében (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.