Autós gázolás a kerékpáros-ob-n: „Három darabban van a kulcscsontom…”

Kulcscsontja mellett a bordái is eltörtek Gönczy Gergőnek, akit három társával együtt ütött el egy figyelmetlen civil autós a pénteki országúti országos bajnokság férfimezőnyversenyében.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 25. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pannonhalma körüli viadalon egy félreállított autó a rendőri karjelzés ellenére váratlanul keresztbe kanyarodott a lezárt pályára az élen tekerő ötfős szökevénycsoport elé, amelyből négyen nagyot buktak. Közülük legsúlyosabban Gönczy Gergő, az Epronex Hungary 25 éves bringása – aki  az Eurosport szakkommentátora is – sérült meg, mentő szállította el. Az MTI megkeresésére az egyébiránt dietetikusdiplomával rendelkező Gönczy felidézte, egy buszt és egy autót állítottak félre, utóbbi sofőrje nem értette meg ezt.

– Már bőven előztük, amikor se index, se tükör, átrántotta balra és négyen mentünk neki az oldalának – emlékezett a 2019-es ob-n negyedik kerékpáros. – Szerencsére nem sérült meg nagyon a fejem és a nyaki csigolyám. Két bordám viszont eltört, míg a kulcscsontom három darabban van egyelőre, azt műteni fogják, a beavatkozás kétnapos benntartózkodást igényel majd. A lábszáramon pedig van egy háromcentis seb, annak a sebszéleit kellett kivágni, mert olajos volt a lánckeréktől, de majd meggyógyul – részletezte sérüléseit Gönczy.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a vétkes sofőr ellen.

Az ob-t Valter Attila (Groupama–FDJ) nyerte, nagy csatában megelőzve Dina Mártont (EOLO–Kometa). A nőknél (SD Worx) diadalmaskodott.

Borítókép: Gönczy Gergő súlyos balesetet szenvedett egy figyelmetlen autós miatt (Forrás: Facebook/Gönczy Gergő)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.