Súlyos baleset árnyékolta be Valter Attila sikerét

Valter Attila nyerte az országúti kerékpáros országos bajnokság Pannonhalmán és környékén rendezett mezőnyversenyét, amelyen civil autós okozott súlyos balesetet.

Magyar Nemzet
2022. 06. 24. 18:30
null
20220427 budapest Valter Attila magyar országúti-kerékpárversenyző, a 2020-as Tour de Hongrie győztese, a Groupama-FDJ kerékpárosa havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Arra talán számított a Gönczy Gergő, Fejes Gábor, Wermeser Zsombor, Orosz Gergő és Istlstekker Zsolt alkotta szökevénycsoport az országos bajnokság mezőnyversenyén, hogy az esélyesebbek utolérik majd őket. Arra viszont biztosan nem, hogy egyetlen pillanat véget vet a versenyüknek.

Mégis ez történt: egy civil autós a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva keresztben az öt kerékpáros elé hajtott, akik közül négyen nagyot buktak. A legrosszabbul Gönczy járt, ő kulcscsonttörést szenvedett, a térdén pedig vágott seb keletkezett. Wermeser zúzódásokat szenvedett, de Fejesnek és Orosznak is fel kellett adnia a viadalt.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság vizsgálatot indított a vétkes sofőr ellen.

A verseny folytatódott, a győzelemért végül két esélyes, Valter Attila és Dina Márton harcolt. A párharc Valter sikerével zárult, aki a következő tizenkét hónapban a magyar bajnoki trikót viselheti a World Tour-versenyeken is.

A nők versenyén sem történt meglepetés, Vas Blanka megvédte címét, így ő is magyar bajnoki trikóban tekerhet a jövő csütörtökön rajtoló női Girón.

Borítókép: (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.