Az utolsó magyar játékos is elbúcsúzott a Roland Garrostól

Az egyéniben legelőkelőbb helyen álló magyar női teniszező számára véget ért az idei Roland Garros. Bondár Anna a negyeddöntőben búcsúzott a női párosok mezőnyében.

Magyar Nemzet
2022. 06. 01. 20:56
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul
Bondár Anna
TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul Fotó: AFP/ARIF HUDAVERDI YAMAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világranglistán egyesben 61. helyezett magyar játékos és partnere az első szettben 36 perc alatt maradt alul úgy, hogy 0:1-nél és 4:5-nél elveszítette adogatójátékát, miközben az ellenféllel ez csak egyszer, 2:3-as állásnál fordult elő. Az 54 percig tartó második szett viszont magyar szempontból jobban alakult, az ötödik gémben Bondárék elvették ellenfelük adogatását, és ez az előny a végéig kitartott. A 42 perces döntő játszmában a hajráig mindkét fél egyszer vesztette el szervagémjét, majd 4:5-nél az ellenfél 0-40-re ellépett, és innen már nem tudott visszajönni a meccsbe a magyar, belga duó.

Bondár egyesben a nyitófordulóban búcsúzott, két szettben kapott ki a kétszeres wimbledoni bajnok cseh Petra Kvitovától.

Női páros, negyeddöntő: Cori Gauff, Jessica Pegula (amerikai, 8.)–Bondár Anna, Greet Minnen (magyar, belga) 6:4, 4:6, 6:4.

Borítókép: Bondár Anna számára véget ért az idei Roland Garros (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.