Túl erős volt a legjobb magyarnak a kétszeres Grand Slam-bajnok

Gyorsan véget ért Bondár Anna párizsi kalandja. A legelőkelőbb, a világranglista 61. helyén álló magyar teniszező egy szoros és egy sima szettben, 7:6, 6:1-re kikapott a cseh Petra Kvitovától a párizsi nemzetközi teniszbajnokság, a Roland Garros első fordulójában.

Forrás: MTI2022. 05. 23. 14:28
BONDÁR Anna; PAVLJUCSENKOVA, Anasztaszija
Melbourne, 2022. január 18. Bondár Anna az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova ellen játszik az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesének első fordulójában Melbourne-ben 2022. január 18-án. Fotó: MTI/EPA/Jason O'Brien
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 61. helyével a legjobb magyar női játékosként számon tartott Bondár pénteken vállsérülés miatt nem állt ki az elődöntőre Rabatban, ami nem volt jó előjel a cseh klasszis ellen. A 32. kiemelt Kvitovának eddig kevés öröme lehetett az idei salakszezonban, mivel Charlestonban, Stuttgartban és Madridban is az első mérkőzésén kikapott. A kvalitásairól mindazonáltal sokat elárul, hogy 28 tornát nyert, második is volt a világranglistán, és eddig csaknem 34 millió dollárt ütögetett össze.

Első találkozójukon a válltapaszokat viselő magyar hamar ízelítőt kaphatott 32 éves riválisa félelmetes ütőerejéből, a cseh játékos mindkét oldalról szórta a nyerőket. Kvitova 3:2-nél váratlanul, egy kettős hibával elvesztette az adogatását, és hamarosan a 24 éves magyar vezetett 5:2-re. A szettet azonban nem sikerült kiszerválnia, pedig volt játszmalabdája is, csakhogy néhány szélvészgyors ritörnnel Kvitova visszabrékelt. A szettet lezáró rövidítés egyoldalúan alakult, Bondár labdamenetet sem nyert, és 50 perc elteltével hátrányba került.

A balkezes ellenfél lendülete a folytatásban is kitartott, 3:0-ra, majd 4:1-re elhúzott, ekkor a nyerő ütések aránya 25/9 volt az ő javára. A cseh teniszező 4:1-nél ismét brékelt, majd 5:1-nél a mérkőzésért szervált, és az ötödik meccslabdáját egy ásszal kihasználta. Az összecsapás 1 óra 22 percig tartott.    

Eredmény: 1. forduló (a 64 közé jutásért): Nők: Petra Kvitova (cseh, 32.)–Bondár Anna 7:6 (7-0), 6:1.

Borítókép: Bondár Anna csak az első szettben szorongatta meg Petra Kvitovát (Fotó: wtatennis.com)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.