időjárás 9°C Amália 2022. október 7.
logo

Döbbenetes fordulat: Serena Williams a győzelemért szervált, mégis kiesett

Magyar Nemzet
2022.06.28. 23:42 2022.06.29. 00:09
Döbbenetes fordulat: Serena Williams a győzelemért szervált, mégis kiesett

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams egy év kihagyás játszott újra mérkőzést. Az ellenfele a francia Harmony Tan alaposan megnehezítette a dolgát, több mint három órás, döntő szettbe torkolló meccsre kényszerítette a 40 éves legendát. És nem csak kényszerítette, le is győzte 7:5, 1:6, 7:6-ra. Ki tudja, látjuk-e még Grand Slam-tornán a 40 éves amerikai teniszezőt....?

Az egy év kihagyás után visszatérő 23-szoros Grand Slam-bajnok a francia Harmony Tannal került szembe a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. 


Serena pedigréje közismert, ellenfeléről oly sokat nem lehetett hallani az első fordulós csata előtt, ha csak azt nem, hogy a legjobb Grand Slam-szereplése egy tavalyi második fordulós jelenlét volt az idei Australian Openen.

 

A meccs nem az esélyeknek megfelelően indult: Serena rögtön elveszítette a saját adogatását a meglepően agresszív, a 40 éves legendát futtató, ellene sokat és hatékonyan rövidítő Hannal szemben. Nem hitt a szemének a wimbledoni közönség, hogy a kínai és vietnámi szülők gyermeke milyen bátran teniszezik.

Serena nem esett kétségbe, kétszer is brékelte az ellenfelét, ő vezetett, uralta a terepet, igaz, a ki nem kényszerített hibák számára nem lehetett büszke, 22 labdát rontott el. 4:2-es vezetésénél megtört valami: labdája volt az 5:2-höz, de ez után már csak egy játékot nyert az amerikai nagyasszony. Han visszaadta neki a kölcsönt: ő következett két brékkel, és 1 óra 5 perc játék után 7:5-re nyerte meg az első szettet.

A folytatás elég egyoldalúra sikeredett: a rövid ápolási szünet után visszatért 23-szoros Grand Slam-bajnok csak egy játékot engedélyezett ellenfelének. 6:1-gyel egyenlített.

A harmadik játszma döntött a továbbjutó kilétéről. Változatosan alakult a forgatókönyv: 4:4-ig mindkét játékos egyszer-egyszer veszítette el az adogató játékát. Han szervajátékánál Serena két bréklabdához jutott: az elsőt csúnyán elrontotta, egy felszálló ágban levő labdát püfölt hosszan, majd Han szúrt el egy röptét. 2 óra 40 perc után az amerikai legenda a mérkőzés megnyeréséért adogatott. De nem tudta befejezni a meccset, Han kiegyenlített, váratlanul feltámadt, és folytatódott a maratoni csata. 

Kisvártatva fordult a kocka: Han sikeres szerva játéka után Serena a meccsben maradásért adogatott. Han meccslabdához jutott, amit Serena őrült erejű röptével hárított, majd hozta az adogatását. Következett a 10 megnyert pontig tartó rövidítés: Serena 4-0-val kezdett, ez után Han nyert zsinórban öt pontot. 8-6-os Han vezetésnél a három francia meccslabda volt a tét. Egy pontra felzárkózott Serena, de közelebb már nem tudott jönni. Han nyerte a maratoni meccset. Ahhoz képest, hogy Serena szerválhatott a meccsért, elképesztő fordulat. A világranglista 115. helyezettjétől kapott ki három játszmában.

Továbbra is minden bizonytalan vele kapcsolatban, talán az augusztus végén kezdődő US Openen látjuk őt legközelebb. És valószínűleg utoljára Grand Slam-tornán.  

Wimbledoni teniszbajnokság, 1. forduló: Han (francia)–S. Williams (amerikai) 7:5, 1:6, 7:6.

Borítókép: Serena Williams három szettes meccsel kezdett Wimbledonban (Fotó: AFP)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.