Hivatalos: Erling Haaland öt évre aláírt – 300 millió euróba kerülhetett

Eddig is tudni lehetett, hogy Erling Haaland elhagyja a Dortmundot és a Manchester Cityhez igazol, és a Premier League elmúlt idényének bajnoka ma hivatalosan is bemutatta a klasszist, aki 2027 nyaráig kötelezte el magát új klubja mellett.

Magyar Nemzet
2022. 06. 13. 15:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 éves norvég csatár már májusban bejelentette, hogy a szigetországba igazol, s közel egy hónapja elköszönt a Borussia Dortmundtól. Szerződtetését most jelentette be a Manchester City, és német sajtóértesülések szerint a megszerzése – a fizetését, ügynöki díjakat és bónuszokat is beleértve – 300 millió euróba kerül az angol egyesületnek. Hírek szerint csak a kivásárlási ára 75 millióra rúgott – a felek ezt sem hozták nyilvánosságra.

22 év elteltével szinte ugyanazon a napon írt alá új csapatához, mint édesapja, Alf-Inge Haaland, aki 2000. június 12-én szerződött a Manchester Cityhez.

– Angliában születtem, és egész életemben a Manchester City szurkolója voltam, sokat tudok a klubról. Mindig követtem a Cityt, és kifejezetten élveztem nézni az elmúlt években, egyszerűen lenyűgöző a játékstílusa. Izgalmas futballt produkál, rengeteg helyzetet alakít ki, ami tökéletes egy olyan játékos számára, mint én. Nagyon sok világklasszis játékos van ebben a csapatban, Pep Guardiola pedig minden idők egyik legnagyobb menedzsere. Úgy gondolom, ez a legmegfelelőbb hely a céljaim eléréséhez – méltatta új együttesét Erling Haaland, aki 2020 januárjában a Salzburgtól került a Dortmundhoz, ahol 88 tétmérkőzésen 85 gólt szerzett.

Dortmundi búcsúja emlékezetesre sikerült, ugyanis a játékosoknak és az edzői stáb tagjainak – összesen 33 főnek – 15 ezer euró értékű karórákat ajándékozott, míg a klub személyzetének, az orvosoknak, gyúróknak és további munkatársaknak fejenként hétezer eurós órákat adott.

Erling Haaland júniusban a Nemzetek Ligájában szerepelt Norvégiával, amelyet öt góljával és egy gólpasszával három győzelemhez és egy döntetlenhez segített. Kedden a svédek 3-2-es legyőzéséből két találattal vette ki a részét. Eddig összesen 21 mérkőzésen szerepelt hazája válogatottjában, s ezeken húsz gólt szerzett.

Borítókép: Erling Haaland megkapta az új mezét (Forrás: Twitter/Manchester City)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.