Kiderült, mely csapat lesz az FTC első ellenfele a BL-selejtezőben

A kazah Tobol Kosztanaj lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának ellenfele a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában.

Forrás: MTI2022. 06. 14. 12:36
null
Budapest, 2022. március 6. A ferencvárosi Nguen Tokmac a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzésen a Groupama Arénában 2022. március 6-án. A címvédõ Ferencváros 2-1-re gyõzött. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai szövetségben kedden sorsolták ki a párosítást, amelyet a magyar bajnok az 1. csoport egyik kiemeltjeként várt.

A kétszeres kazah bajnok Tobol 2010 után másodszor 2021-ben lett aranyérmes. Utóbbi során úgy nyert, hogy a 14 csapatos élvonalban csupán egyszer szenvedett vereséget a 26 forduló alatt, és négy ponttal végzett a második Asztana előtt. A most zajló pontvadászatban ennél lényegesen gyengébben teljesít: 12 forduló után 18 ponttal csak az ötödik helyen áll, öt győzelem, három döntetlen és négy vereség a mutatója, 19-16-os gólkülönbséggel. A 2021-ben elhódított kazah Szuperkupát azonban idén megtartotta, március elején bajnokként 2-1-re múlta felül a kupagyőztes Kajrat együttesét.

Hajnal Tamás, a ferencvárosiak sportigazgatója a közmédiának kiemelte: ellenfelük tiszteletet érdemel, miként az összes olyan BL-résztvevő, amely országa bajnokaként kivívta a szereplés lehetőségét a selejtezőben. Hozzátette: a Tobol olyan riválisokat előzött meg Kazahsztánban, mint az Asztana vagy a Kajrat Almati, amelyek a közelmúltban a nemzetközi kupákban mutatták meg magukat, akár a főtáblán is.

– Nagyon alaposan fel kell készüljünk az ellenfélből, és természetesen a célunk, hogy a két mérkőzésen bizonyítsuk, mi vagyunk a jobb csapat – nyilatkozta. Kiemelte: még nem tudják pontosan, hogy melyik stadionban játsszanak az idegenbeli találkozón, de nagy valószínűséggel műfüves pályán fogadják őket a kazahok.

Hajnal szerint előnyt jelent a ferencvárosiaknak, hogy a visszavágó házigazdái lehetnek, hiszen a párharc második felvonásán ők számíthatnak szurkolóik jelenlétére és támogatására. A Tobol viszont abban bízhat, hogy már javában tart a kazah bajnokság, és az előzetes program szerint a BL-selejtezős összecsapásig még három meccsen lép pályára.

– Egy ritmusban lévő csapat, miközben nekünk a kinti találkozó lesz az első tétmeccsünk a szezonban – mondta Hajnal. Hangsúlyozta: fizikailag és mentálisan is kitűnő állapotban kell lenniük, hogy céljukat elérve továbbjussanak a selejtező második körébe.

A párharcok első mérkőzését július 5-én vagy 6-án, a visszavágókat egy héttel később játsszák. Az FTC idegenben kezd.

Továbbjutás esetén az első körhöz hasonlóan a második fordulóban is kiemelt lesz az FTC, annak a sorsolását szerdán tartják.

A párharcok vesztesei a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában folytathatják szereplésüket. A főtáblára jutáshoz négy fordulót kell nyerni a BL-selejtezőben.

A magyar bajnok a legutóbbi idényben az Európa-ligában, azt megelőzően pedig a Bajnokok Ligájában jutott el a csoportkörig.

Bajnokok Ligája-selejtező, az 1. forduló párosítása:
Tobol Kosztanaj (kazah)–FERENCVÁROSI TC
Ludogorec Razgrad (bolgár)–FK Sutjeska Niksic (montenegrói)
Pjunik Jereván (örmény)–CFR Cluj (román)
Maribor (szlovén)–FK Sahtyor Szaligorszk (fehérorosz)
F91 Dudelange (luxemburgi)–KF Tirana (albán)
Malmö FF (svéd)–Az előselejtező győztese
KF Ballkani (koszovói)–Zalgiris Vilnius (litván)
HJK Helsinki (finn)–FK Riga FS (lett)
FC Bodö/Glimt (norvég)–KÍ Klaksvík (feröeri)
The New Saints (walesi)–Linfield FC (északír)
Shamrock Rovers (ír)–Hibernians (máltai)
Lech Poznan (lengyel)–Qarabag (azeri)
Skupi (északmacedón)–Lincoln Red Imps (gibraltári)
Zrinjski Mostar (bosnyák)–Sheriff Tiraspol (moldovai)
Slovan Bratislava (szlovák)–Dinamo Batumi (georgiai)

Borítókép: Tokmac Nguen (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.