Lékai Máté: Ha pályára kerülök, mindent meg fogok tenni a siker érdekében

A Telekom Veszprém szombaton a Vive Kielce csapata ellen kezd Kölnben a férfikézilabda Bajnokok Ligája Final Fourban, A Szegeddel szemben elveszített bajnoki döntőben nem szerepelt irányító, Lékai Máté a legjobb játékára összpontosít, s ha lesz lehetősége, akkor ezt meg is mutatná a pályán.

Magyar Nemzet
2022. 06. 17. 16:37
LÉKAI Máté; MOLINA COSANO, Carlos; VASZILJEV Gyenyisz
Veszprém, 2021. november 25. A veszprémi Lékai Máté (k), valamint az ukrán csapatban játszó Carlos Molina Cosano (b) és Gyenyisz Vasziljev (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében játszott Telekom Veszprém - HC Motor Zaporizzsja mérkõzésen a Veszprém Arénában 2021. november 25-én. A Veszprém 36-29-re legyõzte az ukrán csapatot. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton lesz egy hete, hogy a Telekom Veszprém férfi-kézilabdacsapata az idegenben elért 29-28-as győzelme után hazai pályán 30-29-re kikapott a Pick Szegedtől a bajnoki döntőben. A címvédő Szeged a több idegenben szerzett góljainak köszönhetően maradhatott a trónon.

a szezonban többször sérüléssel bajlódott – tapasztalt irányítóként nem kapott lehetőséget egyik korábbi csapata, a Szeged elleni rangadón. Az olimpiai negyedik helyezett játékos, mondhatni, rápihent a Kielce elleni Bajnokok Ligája-elődöntőre. Azt egyelőre ő sem tudja, hogy számít-e rá Momir Ilics a szombati meccsen.  Az edzőtől kellene megkérdezni. Én csak azt tudom, hogy ha a pályára kerülök, mindent meg fogok tenni a siker érdekében– mondta a 34. születésnapját csütörtökön ünneplő Lékai a kölni négyes döntő előtt megrendezett hivatalos sajtónapon.

Az irányító hozzátette, hihetetlen mélyről kellett mentálisan visszakapaszkodnia a csapatának, de a történtek ismeretében ez nem meglepő. – Az összetartás során próbáltuk kiengedni a fáradt gőzt, a szomorúságot. Arra próbáltunk fókuszálni, hogy még van lehetőségünk javítani. Mindannyian szomorúak lettünk volna, hogy ha a Szeged ellen elveszített bajnoki döntő után megyünk szabadságra – fogalmazott a Veszprémet 2014 óta erősítő játékos. – Vár ránk két kemény meccs, én biztos vagyok benne, hogy mindenki kiadja magából azt, ami benne van, az utolsó leheletéig fog küzdeni. A fáradtság nem befolyásolja majd a csapatokat – közölte a négyszeres magyar bajnok kézilabdázó.

A férfikézilabda Bajnokok Ligája Final Four elődöntőjében a Telekom Veszprém a lengyel Kielcével játszik (15.15, tv: Sport 1), majd a címvédő Barcelona és a Kiel mérkőzése következik (18.00, tv: Sport 1). 
A bronzmérkőzést (15.15) és a döntőt (18.00) vasárnap rendezik. Mindkét meccset élőben közvetíti a Sport TV.

Borítókép: Lékai Máté mindent elkövet annak érdekében, hogy meggyőzze az edzőjét (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.