Bánhidi Bence: Nem értem, miért szálltak rám a magyar játékvezetők

A férfikézilabda-bajnoki döntő első félidejében kiállított Bánhidi Bence nem érti, hogy itthon miért fújnak rendszeresen ellene. Magyar játékosként, a Pick Szeged csapatkapitányaként sem egyszerű ezt feldolgoznia. Bánhidi arról is beszélt, hogy miért nem tetszik az edzőjének az ötlete.

2022. 06. 12. 17:30
Veszprém 20220611 Veszprém Szeged férfi kézilabda fotó Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Múlt héten mindenki azt találgatta, milyen állapotban van, most pedig azt, hogy miért állították ki a bajnoki döntőn.
– Én is találgathatnék. Őszintén szólva nem éreztem jogosnak a kiállítást. Kitettem a két kezem, Nenadics csinált egy lövőcselt, és ahogy fordult, találkozott a kezemmel. A tenyeremhez hozzáért a feje, majd összeesett. A szünetben kaptam egy-két üzenetet, többen írták, hogy a tévéfelvételek alapján sem tűnt piros laposnak az eset. Minden meccsen van körülbelül négy-öt ilyen szituáció. Soha nem fogom megérteni, hogy itthon miért fújják le magyar játékos, a Pick Szeged csapatkapitánya ellen ezeket az eseteket. Az én esetemet szinte mindig visszanézik a játékvezetők. Óriási kérdés bennem, hogy miért vannak rám szállva a játékvezetők. Sérülésből jöttem vissza, nem voltam csúcsformában, kiállítottak, nem töltöttem sok időt a pályán, ezek után komoly vigasz, hogy végül meg tudtuk védeni a címünket.

– A csapata nem tört össze. Kinézte ezt a társaiból?
– Az első félidő után bizakodó voltam, a párharc két mérkőzése között is jó érzések voltak bennem.

Bánhidi és a piros lapja:

BÁNHIDI Bence
Fotó: Vasvári Tamás

– Mi táplálta ezeket?
Szegeden is jól játszottunk, csak nem dobtuk be a helyzeteinket. Kihagytunk öt hetest. Veszprémben minden másképp alakult: Mikler Roland remekül védett. Azt gondolom, hogy megérdemelten húztuk be a bajnoki döntőt, mert a két mérkőzés alapján felülmúltuk a Veszprémet.  

– Az idei vagy a tavalyi döntő volt nehezebb?
– Ezt nehezen tudom megítélni. Tavaly és idén is korán kiállítottak. Szerintem az idei nehezebb volt, mert a szezon során óriási hullámvölgyből kellett kijönnünk.

– Ha valaki azt mondja, hogy jövőre megint másodikok lesznek az alapszakasz végén, és idegenben kell lejátszaniuk a bajnoki döntő második mérkőzését, aláírja?
– Persze. Ha megnézzük az elmúlt évek oda-visszavágós párharcait, nekünk mindig sokkal jobban megy, ha otthon kezdjük a párharcot. Már elmondtam az edzőnknek, hogy mindig legyünk másodikok az alapszakaszban, és akkor megnyerjük a bajnokságot.

– Mit válaszolt?
– Azt, hogy ez hülyeség. Az új arénában kell ünnepelni. De talán ő sem bánja, hogy idén is így sikerült. 

Borítókép: nincs kibékülve az itthoni bíráskodással (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.