Orbán Viktor szembeállította a Puskás Akadémiát a Fradival

Orbán Viktor a pünkösdhétfőn véget ért Puskás–Suzuki Kupa után adott interjúban kiemelte, hogy az angolok ellen győztes csapatban több akadémista szerepelt. Megerősítette, a felcsúti intézménynek a válogatott játékosok nevelése a legfontosabb feladata.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 14:53
ORBÁN Viktor
Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióbaní Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legjobban annak örülünk, ami szombaton este történt, mert amikor az angolokat megvertük, öt-hat akadémista játszott a magyar válogatottban, s mi is tudtunk adni két kezdőt meg egy cserejátékost.

– Tehát ezeknek a tornáknak az értelme olyan meccseken mutatkozik meg, mint legutóbb például a nagyválogatott mérkőzése – nyilatkozta Orbán Viktor az M4 Sportnak a pünkösdhétfőn véget ért Puskás–Suzuki Kupa után, amelynek döntőjét a Pancho Arénában rendezték.

A miniszterelnök Nagy Zsoltra, a Puskás Akadémia játékosára, továbbá Sallai Rolandra és Kleinheisler Lászlóra utalt, akik egykoron szintén a felcsúti akadémián nevelkedtek.

– Ki is húzom magam – a miniszterelnök így reagált, amikor a riporter méltatta a több fórumon, így lapunknál is a mérkőzés legjobbjának választott Nagy Zsoltot.

Orbán Viktor megerősítette, a Puskás Akadémiának továbbra is az a legfontosabb feladata, hogy játékosokat neveljen, a nemzetközi eredményességet másodlagosnak nevezte. – Az a fontos, hogy akadémisták játsszanak. Az idei tavaszi szezonban, bár keveset láttam, mert kampány volt, aztán nem tudtam meccsre járni, de amit olvastam meg láttam, ott mindig volt a kezdőben öt-hat akadémista, s általában kettőt, hármat Hornyák Zsolt, a vezetőedzőnk becserélt.

Tehát az a fontos, hogy az akadémisták játsszanak az NB I-ben, utána pedig menjenek a válogatottba. Ez fontosabb, mint hogy hányadik helyen végzünk a bajnokságban.

A Puskás Akadémia küldetését a kormányfő a Ferencvároséval összehasonlítva tette érzékletessé.

Mi egy akadémia vagyunk, nem egy klasszikus futballklub. Ugye a Fradinak csak az arany számít, nekünk meg a gyerekek.

Orbán Viktor örül annak, hogy az idei Puskás–Suzuki Kupán szerepelt a Dinamo Kijev, hiszen kiváló csapat, és hazánk is befogadott több száz ukrán sportolót.

Kiemelte Mezey György szerepét, aki az akadémia első sportigazgatója volt, s mindig hangsúlyozta a nemzetközi megméretés szerepét, hogy a fiatalok találkozzanak más futballkultúrákkal, olyanokkal, akik – miként fogalmazott – nem langyosak, hanem letépik a gyerekekről a gatyát, ha kell.

A miniszterelnök köszönetet mondott a Suzukinak – amely a mi autónk… – a megbízható, bőkezű támogatásért.

A Puskás Akadémia idei negyedik helyét úgy értékelte a Puskás–Suzuki Kupán, hogy bár nem a legjobb, de néhány ügyes, tehetséges játékost azért láthatott a szakma. S újfent hangoztatta a nevelés fontosságát.

A futballban ma már a karakter és a jellem számít, s hogy őrizd meg a személyiségedet. Jó karakterek kellenek, akik tudnak futballozni. Nevelési funkciónk is van, komoly férfiakat nevelünk az akadémián

– jelentette ki Orbán Viktor.

A teljes interjú az M4 Sport videóján tekinthető meg.

Ötödször is a Real Madrid

A Real Madrid ötödszörre nyerte meg a Puskás–Suzuki Kupát. A helyosztók eredményei.

A döntőben: Real Madrid–Dinamo Kijev 4-0

A 3. helyért: Flamengo–Puskás Akadémia 3-0

Az 5. helyért: Panathinaikosz–Budapest Honvéd 2-1

A 7. helyért: Sporting CP–DAC 2-0. 

Borítókép: A miniszterelnököt is boldoggá tette az angolok legyőzése

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.