Taps, szénsav, Ferencváros – fradista anekdotagyűjtemény

Taps, szénsav, Ferencváros címmel Bánki József, az FTC korábbi közönségkedvenc labdarúgója könyvet írt a klub legendáinak felejthetetlen történeteiből.

Magyar Nemzet
2022. 06. 07. 20:32
Bánki József Fotó: Nagy Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bánki Józsefet – vagy ahogy a legtöbben ismerik, Bánki Dodit – egyetlen fradistának sem kell bemutatni. Az FTC korábbi labdarúgója 1981 és 1990 között összesen 274 alkalommal lépett pályára az együttes mezében, s 52 gólt szerzett. Aktív pályafutásának befejezése óta is ezer szállal kötődik a Ferencvárosi Torna Clubhoz, jelenleg is ő a klub havilapja, a Zöld és fehér magazin főszerkesztője.

A Taps, szénsav, Ferencváros cím alatt megjelent 284 oldalas kiadványban olyan, eddig csak a szájhagyomány útján megismerhetett anekdotákat jegyzett le a szerző, amelyek révén korrajzot kaphatunk az FTC elmúlt évtizedeiről, valamint a klubot odaadóan szolgáló legendás ikonokról, akik nélkül ma már talán nem is létezhetne Magyarország legismertebb és legsikeresebb egyesülete.

A hőskor, az ötven-hatvan évvel ezelőtti történetek mellett az elmúlt esztendők eddig még nem ismert szórakoztató, tanulságos történeteit is elolvashatja az olvasó. A két edzőfejedelem, Lakat Károly és Dalnoki Jenő történetei, megjegyzései, hovatovább szállóigévé vált kijelentései mellett három klasszikus fradista, Novák Dezső, Albert Flórián és Rákosi Gyula sem maradhattak ki a visszaemlékezésből, de Bánki József játékosként a Fradiban eltöltött húsz évének élményeivel is bővelkedik a kötet.

Ezekből néhányat Bánki József a Magyar Nemzetben is megosztott a vele készült interjúban.

A szerző június 12-én az Ünnepi könyvhéten pódiumbeszélgetés után az FTC pavilonjánál dedikálja a Taps, szénsav, Ferencváros című kiadványát.

A könyv 3899 forintos áron kerül bolti forgalomba. Megrendelhető a Shop.fradi.hu-n, megvásárolható a Fradi Shopban, országszerte a Libri és Líra könyvesboltokban.

Borítókép: Bánki József szívének egy darabja a Fradié

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.