Úgy történt, ahogy előre megírtuk: előmenetel visszalépéssel

Miután nem fogadta el az ő irányításával a labdarúgó NB II-be feljutott Kozármisleny szerződéshosszabbítási ajánlatát, Aczél Zoltán megállapodott a második vonalból kiesett III. Kerülettel. Úgy történt, ahogy előre megírtuk. Nincs ezzel semmi baj, lehet jobb az ajánlat egy osztállyal lejjebb, legfeljebb azt a kamu kifogást kellett volna megspórolni.

Magyar Nemzet
2022. 06. 08. 8:46
Aczél Zoltán Forrás: (Fotó: Laufer László/Dunántúli Napló)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat napja írtuk meg a Kozármisleny honlapjára hivatkozva, hogy a csapatot az NB III-ból az NB II-be jutattó vezetőedző, Aczél Zoltán a korábbi szóbeli megállapodás dacára mégsem hosszabbítja meg a szerződést. A tréner akkor azzal indokolta a döntést, hogy a klub a stábja egyik tagjával nem tudott megegyezni, így hát ő sem marad.

Már akkor megírtuk, valójában az áll az elválás hátterében, hogy Aczél Zoltán jobb ajánlatot kapott, méghozzá az NB II-ből a mögöttünk hagyott idényben kiesett III. Kerülettől. Akkori értesülésünket az óbudai egylet kedd este hivatalosan is megerősítette.

– Sokat dolgoztunk azon, hogy megtaláljuk a TVE számára legmegfelelőbb edzőt. Azt gondolom, ez sikerült, és Zoli egységet tud teremteni majd a rengeteg munka mellett. Várjuk a közös munkát, és mindenben támogatjuk a vezetőedzőt, hogy céljainkat elérjük – mondta el a klub honlapjának Szabó Bence, a III. Kerület ügyvezetője.

– Nagy elképzelésekkel és tervekkel érkeztem. Aki ismer, az tudja, hogy nagyon motivált vagyok, ha elkezdek egy munkát, azt mindig megpróbálom véghez vinni. Erre a feladatra teljes mértékben felkészült vagyok, ezt akár az előző klubomnál végzett munkám is bizonyítja. Olyan játékosokkal szeretném körbevenni magam, akik minimum annyira motiváltak, mint én, szerintem így lehetünk sikeresek. Legfőbb célom, hogy az első évben sikerüljön a feljutás, de az osztályozók miatt ez nagyon kemény küzdelem lesz, ezzel mindenkinek tisztában kell lennie – fogalmazott Aczél Zoltán.

Ahogy a tréner is utalt rá, a 2022–23-as évadban a bajnoki cím már nem ér automatikusan feljutást az NB III-ból az NB II-be, mivel a másodosztály létszámát 2023 nyarán előbb 20-ról 18-ra, egy évvel később, 2024-ben aztán még tovább, 18-ról 16-ra csökkentik.

Ez azt jelenti, hogy egy év múlva az NB II-ből a két utolsó, a 19. és a 20. helyezett automatikusan kiesik, a 16., 17. és 18. helyezett pedig osztályozót vív az NB III három csoportjának bajnokával a bennmaradásért, illetve feljutásért

Fel lehet kötni a gatyát a kerületnél is.

Borítókép: Aczél Zoltán remélhetőleg tudja, merre tart (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.