A kétszeres Grand Slam-győztes nem kegyelmezett

Nem történt meglepetés: az idei wimbledoni teniszornán szettveszteség nélkül menetelő korábbi világelső román Simona Halep 6:2, 6:4-re győzte le az orosz Amanda Anisimovát, és a kazah Jelena Rybakina ellen játszhat majd a döntőbe jutásért.

Magyar Nemzet
2022. 07. 06. 16:21
Tennis/ Wimbledon/ Simona Halep vs Amanda Anisimova
Tennis/ Wimbledon/ Simona Halep vs Amanda Anisimova Fotó: Europress/AFP/TAKUYA MATSUMOTO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halep nem kegyelmezett. A 2018-as Roland Garros és a 2019-es wimbledoni teniszbajnokság győztes, a konstancai születésű román játékos sokkal rutinosabb annál, mint hogy ne hagyta volna kihasználatlanul az ellenfele ki nem kényszerített hibáit. Márpedig ebből volt bőven: az orosz származású Amanda Anisimova a szokásos stílusának megfelelően keményen ütötte a labdát. Hosszan és erősen, ahogy szokta, de sokszor, egészen pontosan 28-szor hibázott úgy, hogy ahhoz nem volt sok köze Halepnek. A ki nem kényszerített hibákat Halep biztos kézzel használta ki, és a korán megszerzett dupla brékelőnnyel könnyedén masírozott az első szett végéig. A 6:2 hűen tükrözte mindazt, ami a pályán zajlott. 

Minden jel arra mutatott, hogy hasonló forgatókönyv szerint zajlik a második szett. Halep továbbra is dominált, a kétszeres Grand Slam-győztes élt a kínálkozó lehetőséggel, és újra brékelőnyre tett szert a korábban kétszer, legutóbb a Bad Homburg-i tornán legyőzött Anisimovával szemben.

Az amerikai teniszező nem volt elégedett saját magával:

Tennis/ Wimbledon/ Simona Halep vs Amanda Anisimova
Fotó: Europress/AFP/Takuya Matsumoto

 Nem telt el egy óra sem a meccsből, amikor Halep a mérkőzés megnyeréséért adogatott. Ekkor jött a nem várt fordulat: Anisimova feléledt, minden mindegy alapon elsütötte a hatalmas, ezúttal pontos és látványos ütéseit, a meccs során először elvette az ellenfele adogatását, és élvezve a hosszabb és izgalmasabb negyeddöntőt óhajtó wimbledoni közönség támogatását, visszakéredzkedett a meccsbe. 

Ám miután hozta a saját szerváját, majd Halep adogatásánál három bréklabdája volt, megint visszaesett. Halep valahogy megmentette a saját szerváját, és egy óra öt percnyi  játék után 6:2, 6:4-re győzött. Az ausztrál Alja Tomljanovicot 4:6, 6:2, 6:3-ra legyőző kazah Jelena Rybakina lesz majd az ellenfele az elődöntőben. 

Borítókép: Halep két lépésre az újabb wimbledoni győzelemtől (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.