A Liverpool most már megmutatta a szebbik arcát

A Liverpool nyerte meg az angol szuperkupát, miután szombat este 3-1-re győzte le a bajnoki címvédő Manchester City csapatát.

Magyar Nemzet
2022. 07. 30. 20:05
FA Community Shield - Liverpool FC vs Manchester City
epa10099020 Liverpool's Mohamed Salah celebrates with teammates after scoring the 2-1 during the FA Community Shield soccer match between Liverpool FC and Manchester City in Leicester, Britain, 30 July 2022. EPA/Andrew Yates EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: Andrew Yates
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hagyományokhoz híven a szuperkupával, vagyis a Community Shielddel kezdődött meg a futballszezon Angliában, a Premier League címvédőjeként a Manchester City, illetve az FA-kupát elhódító Liverpool nézett szembe egymással.

Az égszínkékek a bajnokság megnyerése óta mindössze két barátságos mérkőzést játszottak. Győztesen távoztak mindkettőről: a mexikói Club Americát 2-1-re, a Bayern Münchent pedig a nyáron igazolt góljával 1-0-ra verték.

Jürgen Klopp fiai a felkészülési időszakban felemás teljesítményt nyújtottak, a Salzburgtól 1-0-ra kaptak ki, a Manchester United pedig 4-0-ra ütötte ki őket. A két meccs között a Crystal Palace-szal és az RB Leipziggel is összecsaptak, előbbi találkozó 2-0-s, utóbbi 5-0-s eredménnyel zárult liverpooli szemszögből. A Vörösök legdrágább nyári szerzeménye (bónuszok nélkül 75 millió eurót pengettek ki érte), Darwin Núnez négyszer is bevette a lipcseiek kapuját.

A liverpooliakra jellemző, hogy a nyáron nem mutatják meg valós erejüket, ám az első tétmeccsükre már vérszomjasan érkeznek. Szombaton sem volt ez másként. Agresszív játékkal rukkoltak elő a City ellen, az első félórában fölényben játszottak, ziccerig azonban ritkán jutottak. Egészen pontosan egy kapura lövés is elég volt nekik a vezetés megszerzéséhez: Mohamed Szalah találta meg Trent Alexander-Arnoldot, az angol védő pedig a tizenhatos széléről állítgatás nélkül kapujába vágta a labdát (1-0).

 

Az utolsó negyedórában a manchesteriek vették át az irányítást, majd fölényük a második félidőben is folytatódott. Számos ziccerük egyikét a 70. percben tudták gólra váltani. Phil Foden próbálkozott egy közeli lövéssel, Adrián ekkor még védett, ám az angol középpályás kisodorta a kapus kezéből a labdát. A kölcsönből visszaérkezett csapott le rá, és a fekvő hálóőr fölött a kapuba pöckölte a játékszert (1-1).

A City lendületét Mohamed Szalah tizenegyesgólja törte meg, ami Rúben Dias kezezése miatt születhetett meg a 83. percben (2-1). 

A végeredményt azonban nem az egyiptomi, hanem Núnez állította be egy közelről szerzett fejes góllal a hosszabbítás perceiben. A Liverpool így a 2006/07-es idény után először, összességében pedig 16. alkalommal nyerte meg az angol szuperkupát, a City pedig az előző szezonhoz hasonlóan ismét egy góllal bukta el a trófeát, akkor a Leicester 1-0-ra győzte le Pep Guardiola gárdáját.

FA Community Shield - Liverpool FC vs Manchester City
Fotó: Andrew Yates

Angol szuperkupa:
Liverpool–Manchester City 3-1 (1-0),
gólszerzők: Alexander-Arnold (21.), Szalah (83. tizenegyesből), Núnez (90+4.), ill. Álvarez (70.)

 

Borítókép: A liverpooli játékosok Mohamed Szalah gólját ünneplik (Fotó: EPA/Andrew Yates)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.