Marco Rossi nem számíthat a németek és az angolok elleni meccsek hősére

A párharc első mérkőzését is tekintve három kulcsjátékosát is elveszítette a Puskás Akadémia a portugál Vitória Guimares elleni meccseken. A válogatott szempontjából fájdalmas, hogy a tavasszal berobbant védő, Nagy Zsolt három hónapig nem játszhat, így a Nemzetek Ligájában Marco Rossi szövetségi kapitány nem számíthat rá.

Magyar Nemzet
2022. 07. 30. 20:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült jól a Puskás Akadémiának az idén sem a nemzetközi kalandja. A felcsútiak az Európa-konferencialiga selejtezőjében egy kört mentek csak, idegenben 3-0-ra kaptak ki a portugál Vitória Guimaraestől, a visszavágón pedig 0-0 lett a végeredmény a Pancho Arénában. Hornyák Zsolt csapata azonban jóval többet is veszített a kiesésnél, ugyanis három kulcsemberét is sérülés miatt kellett lecserélnie a párharcban, és szombaton kiderült, hogy bár eltérő mértékben, de jó ideig egyikükre sem számíthat.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly

A holland Luciano Slagveer úszta meg a legolcsóbban, ő az első mérkőzés első félidejében sérült meg, s combizomszakadás miatt négy–hat hétig nem futballozhat. Nagy Zsoltnak viszont három hónapot kell kihagynia. A már tizenegyszeres válogatott védő részleges belső oldalszalag-szakadást szenvedett a visszavágó első félidejében, így az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken a magyar válogatott szövetségi kapitánya sem számíthat a németek és az angolok elleni NL-meccsen is gólt szerző labdarúgóra. A csapatkapitány Szolnoki Roland járt a legroszabbul, ő keresztszalag-szakadást szenvedett és meg kell műteni, a felépülése pedig hat hónapot vesz igénybe.

 

Borítókép: Szolnoki Rolandot viszik le hordágyon a pályáról (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.