Az olimpiáról is lemaradhatnak az orosz és fehérorosz sportolók

Oroszország ukrajnai háborúja nyomán eltilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat a 2024-es párizsi olimpiától Craig Reedie, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja szerint.

Forrás: MTI2022. 07. 12. 10:43
Párizs, 2017. szeptember 14. Az olimpiai ötkarika a párizsi Trocadero téren, az Eiffel-torony elõtt 2017. szeptember 14-én, miután az elõzõ nap bejelentették, hogy Párizs nyerte el a 2024-es nyári olimpia rendezési jogát. (MTI/EPA/Ian Langsdon) Fotó: IAN LANGSDON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Döntés fog születni arról, mi történjen ezzel a két országgal. Úgy vélem, az a közvélekedés, hogy nem kellene kvalifikálniuk fogalmazott a NOB korábbi alelnöke brit médiumoknak.

A háborúellenes szankciók részeként az orosz és fehérorosz sportolók kényszerből kihagyhatják az ötkarikás kvalifikációs versenyeket, Thomas Bach, a NOB elnöke májusban azt mondta, Oroszország részvétele még nem tisztázott.

A NOB ugyanakkor nem mentette fel orosz tagjait, és nem szankcionálta az Orosz Olimpiai Bizottságot.

Az olimpiai programban szereplő sportágak közül egyedül a kerékpár, a tenisz és a cselgáncs engedi semleges státusban versenyezni orosz és fehérorosz sportolóit, Reedie viszont kételkedik abban, hogy ezen sportágak ötkarikás kvalifikációs eseményein részt vehetnek majd.

 

Borítókép: a 2024-es nyári olimpia helyszíne Párizs (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.