Barcelonából Mexikóba igazolt a Nou Camp megsértett legendája

Frida Kahlo művét sem véletlenül posztolta Dani Alves, aki alaposan megágyazott az átigazolásának: egyéves szerződést kötött a mexikói Pumas UNAM együttesével.

Magyar Nemzet
2022. 07. 22. 11:58
FC Barcelona v Villarreal CF - Liga Santander Dani Alves
Dani Alves during the match between FC Barcelona and Villarreal CF, corresponding to the week 38 of the Liga Santander, played at the Camp Nou Stadium, in Barcelona, on 22th May 2022. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Alves az elmúlt napokban egyre több jelét mutatta annak, hogy Mexikóba szerződik. Az Instagram-oldalára feltöltött egy videót, amelyen mexikói zenészekkel, Mariachikkal közösen énekel. A Twitteren pedig a lengén öltözött párját fotózta le a híres mexikói művésznő, Frida Kahlo egyik művének a képével. S csak annyit írt hozzá: egy jel.

A nyomok elvezettek a rejtély megfejtéséig: Dani Alves egy évre szóló szerződést kötött a mexikóvárosi klubbal, a Pumas UNAM együttesével.

A 39 éves brazil védő szabadon igazolhatóvá vált az elmúlt idény végén, miután a Barcelona nem hosszabbított vele szerződést. Erről Alves némi sértettséggel a hangjában nyilatkozott korábban:

Egy dolog nagyon nem tetszett a második barcelonai időszakomban, méghozzá az, ahogy véget ért. Amikor megérkeztem, mindenkinek a tudtára adtam, hogy már nem vagyok húszéves, szóval azt akartam, hogy nyílt legyen köztünk a kommunikáció, ne titkoljanak előlem semmit. De a klub rossz irányba változott az elmúlt években, többé nem törődnek itt azokkal a játékosokkal, akik történelmet írtak a Barcelona tagjaként. A csapat szurkolójaként azt szeretném, ha a Barcelona máshogy kezelné a dolgokat.

Dani Alves először 2008 és 2016 között játszott a Barcelonában, majd tavaly novemberben tért vissza a gazdaságilag, morálisan és szakmailag is megrogyott klubhoz, hogy segítsen kikászálódni a gödörből. Az előző évadban 14 bajnokin lépett pályára a katalán együttesben, amelyet összességében 406 meccsen szolgált.

A brazil játékos a világfutball legeredményesebb játékosának számít a megszerzett címek alapján: eddig 43 különböző trófeát nyert csapataival. Első barcelonai időszaka alatt a többek között a La Loigát hatszor, a Bajnokok Ligáját és a klub-világbajnokságot háromszor nyerte meg.

A Pumas UNAM három forduló után a nyolcadik helyen áll a mexikói bajnokságban, hamarosan,  augusztus 7-én ráadásul pályára lép a Barcelona ellen a Joan Gamper Kupában.

Borítókép: Dani Alves még a Barcelona mezében (Fotó: NurPhoto via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.