Dárdai Pál volt berlini kedvencénél daganatot fedeztek fel

Drámai hír látott napvilágot a Hertha mindössze 24 éves, német olimpiai válogatott csatáráról: Marco Richter heredaganatos, ami miatt meg kell műteni. A játékos tavaly ősszel Dárdai Pál vezetőedző egyik kedvence volt.

Magyar Nemzet
2022. 07. 12. 13:03
Marco Richter
Hertha Berlin's German midfielder Marco Richter runs for the ball during the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin v TSG Hoffenheim in Berlin, Germany, on March 19, 2022. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: Odd ANDERSEN / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy urológiai vizsgálat során fedezték fel a daganatot Marco Richter heréjében, ami miatt nem utazhatott el a csapattal az angliai edzőtáborba, helyette műtét vár rá – derült ki a Hertha közleményéből.

– Marco ebben a helyzetben minden támogatást megkap a klubtól, reméljük, minél hamarabb és egészségesen tér vissza hozzánk – nyilatkozta Fredi Bobic, a berliniek ügyvezető igazgatója.

A Bayern Münchenben nevelkedett Richter tavaly nyáron 7,1 millió euróért szerződött az Augsburgtól az akkor még vezette Herthához, és kölcsönös szimpátia alakult ki köztük. A korábbi német U21-es válogatott támadó tagja volt a tokiói olimpián szerepelt német csapatnak is, majd onnan hazatérve írt alá a Herthához, a döntését pedig többek közt a Dárdaival folytatott jó hangulatú beszélgetéssel magyarázta.

Később Richter gólokkal hálálta meg a bizalmat. Októberben, amikor úgy tűnt, a kezdeti hullámvölgy után Dárdai stabilizálni tudja a Hertha szereplését, a Frankfurt és a Mönchengladbach ellen is három pontot érő gólt szerzett Richter. Akkor Dárdai az ő fejlődésével magyarázta meg, hogy miért megy egyre jobban a csapatnak.

Training Hertha BSC
Marco Richter betegséggel küzd Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Andreas Gora/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Richter az olimpia után későn kezdte el az edzéseket, lemaradásban volt, mint sokan mások is, mert nagy volt a jövés-menés Berlinben, de kezdett beérni az edzésmunka. – Marco pimasz srác, akit kedvelek, ilyen vagány játékosok kellenek a pályára és az öltözőbe is. A legtöbb csatár három sikertelen csel után nem próbálkozik többet, de ő igen, és negyedszerre megcsinálja – dicsérte Dárdai Richtert.

A jó forma azonban nem tartott sokáig, Dárdait november végén menesztették, a Hertha pedig csak osztályozón vívta ki a bennmaradást. Richter 30 bajnokin 5 góllal zárta az előző idényt, ebből három találatot még Dárdainak lőtt.

Berlinben nem az első heredaganatos esetről van szó a futballisták között a közelmúltban, a városi rivális Union Berlin játékosa, Timo Baumgartl májusban hozta nyilvánosságra a betegségét, ő azóta kemoterápiás kezelést kapott, s nemrég elkezdett futni. 

Borítókép: Marco Richter, a Hertha futballistája (Fotó: Odd Andersen/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.