Döntött spanyol vezetőedzője sorsáról a Pick Szeged

Bejelentést tett a Pick Szeged kézilabdacsapata a hivatalos honlapján szerda délelőtt. A klub szerződést hosszabbított Juan Carlos Pasror vezetőedzővel és segítőjével, Marko Krivokapiccsal.

Magyar Nemzet
2022. 07. 27. 11:34
Karnok Csaba
20220603 Szeged Pick Szeged–Telekom Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő. Képen: Juan Carlos Pastor vezetőedző, Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország (DM) Fotó: Karnok Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint az a Pick Szeged közleményéből kiderült, mindkét szakemberrel 2024-ig hosszabbított szerződést az együttes.

– Örömmel jelentem be, hogy edzőpárosunk, azaz Juan Carlos Pastor és Marko Krivokapics szerződését 2024-ig meghosszabbítottuk. Klubunk életében a stabilitás mindig fontos, elégedettek vagyunk a trénerek munkájával, ezért éltünk az opciós lehetőséggel – nyilatkozta Kiss Bence, a Szeged cégvezetője.

– Amikor kilenc éve Szegedre érkeztem, nem gondoltam, hogy ilyen sokáig maradok, az első időszakban egy rövid lejáratú szerződést írtam alá. De az építkezés, amelybe belekezdtünk, évről évre magasabb szintre juttatott bennünket. Örülök annak, hogy a vezetőség továbbra is bízik bennünk. A körülmények fantasztikusak, ahogyan a szurkolóink is. Boldog vagyok, hogy meghosszabbítottuk a szerződést – fogalmazott Juan Carlos Pastor.

– Az előző idényben, amikor kellett, jól kézilabdáztunk, megnyertük újból a bajnokságot. Nagyon sok minden vár még ránk, szeretnénk a Bajnokok Ligájában is elérni a célunkat, odajutni a négyes a döntőbe. Nagyon jól érzem magam a csapat mellett, kiváló körülmények között dolgozhatunk – tette hozzá Marko Krivokapics.

Pastor 2013. július 1-jén állt munkába Szegeden Krivokapiccsal együtt. Kilenc éve irányítják a csapat szakmai munkáját, és ez idő alatt sikerült elérniük, hogy a klub egyenrangú ellenfele legyen a bajnokságot korábban egyedül uraló Veszprémnek.

A korábbi spanyol szövetségi kapitány érkezése előtt legutóbb 2007-ben volt magyar bajnok a Szeged, ám Pastor vezetésével már háromszor nyerte meg az NB I-et (2018, 2021, 2022), amelynek jelenleg is a címvédője. Emellett egyszer a Magyar Kupát (2019) és egyszer az EHF-kupát (2014) is elhódította az együttes, amelynek a nagy cél, a BL Final Fourba jutás ez idáig nem jött össze.

Borítókép: Juan Carlos Pastor értékel a Veszprém ellen megnyert idei bajnoki döntő végén (Fotó: Délmagyarország/Karnok Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.