Egy perc késés, 100 ezer forintos büntetés – ön mit szólna hozzá?

Kiszivárgott, hogy Steven Gerrard milyen büntetési tételeket alkalmaz az angol élvonalbeli futballklub, az Aston Villa vezetőedzőjeként. Nemcsak a késés kerül sokba, hanem a kiállítás, a szülinapi sütizés elmulasztása vagy éppen a tangapapucs használata is. Van olyan büntetés, ami szinte már megalázó.

Magyar Nemzet
2022. 07. 27. 10:53
Steven Gerrard
Forrás: Twitter / Aston Villa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Steven Gerrard az angol futball legendás alakja, a 114-szeres válogatott középpályás, aki 710 meccsen viselte a Liverpool mezét, 2016-ban vonult vissza játékosként, s azóta edzőként dolgozik.

Tavaly skót bajnoki címet szerzett a Rangersszel, majd novemberben elvállalta az Aston Villa irányítását, miután az elődje, Dean Smith zsinórban öt vereséget szenvedett el. Gerrard végül a 14. helyen benntartotta a birminghami együttest a Premier League-ben, az új idényben viszont már merészebb tervei vannak, mindenképpen a top 10-ben szeretne végezni.

Ehhez a cél szentesíti az eszközt alapon Gerrard szigorú szabályokat vezetett be az öltözőben, a megszegésük pedig komoly büntetési tételekkel jár. És nem mindegyik a pénztárcát támadja.

Mint azt a Daily Mail megírta, kiszivárgott egy lista az Aston Villánál az edző által bevezetett szankciókról. Eszerint minden egyes perc késés az edzésről 200 fontos pénzbüntetéssel jár, ami napi árfolyamon csaknem 100 ezer forint.

Érdekesség, hogy a játékosoknak tortát kell hozniuk a csapatnak a születésnapjukon, és aki ezt elfelejti, annak 50 fontot kell csengetnie a kasszánál. Népszerű lehet a futballisták körében a bagózás (amikor a dohányt nem elszívják, hanem rágószerűen elrágják), ugyanis külön büntetési tétel vonatkozik annak elhagyására az öltözőben, ami 200 fontba kerül.

Nem szabad tangapapucsot (kifejezetten flip flopról írnak, de vonatkozhat ez másfajta papucsokra is) használni a zuhany alatt, aki ezt mégis megteszi, annak 100 fontja bánja.

A legsúlyosabb tétel a meccsnapi késés bármelyik közös programpontról, ami 1000 fontos, mintegy  470 ezer forintos bünticsekket von maga után.

Ha valakit kiállítanak egy meccsen, annak a piros laptól számított négy héten belül el kell vinnie ebédelni vagy vacsorázni a teljes csapatot.

A legfurcsább büntetés azonban nem a pénztárcának fáj. Edzésen az egymás közötti kispályás játék során a győztes csapat megválasztja a legrosszabbul teljesítő játékost, akinek a következő heti bemelegítésig egy megalázónak is tekinthető pulóvert kell viselnie, amelyen az áll: „Én edzettem a leggyengébben”.

A jövő hétvégén rajtoló Premier League-idényben majd kiderül, mennyire válnak be Gerrard módszerei.

Borítókép: Steven Gerrard (Fotó: Twitter/Aston Villa)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.