A Ferguson-hadművelet kudarcba fulladt, Ronaldo hajthatatlan

Kedden visszatért Angliába Cristiano Ronaldo, hogy a jövőjéről személyesen tárgyaljon a Manchester United vezetőségével. A klub a legendás menedzserét, Sir Alex Fergusont is bevetette, hogy meggyőzze a portugál sztárt a maradásról, ám a kiszivárgott hírek szerint mindhiába.

Magyar Nemzet
2022. 07. 27. 9:29
null
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo looks on during the English Premier League football match between Arsenal and Manchester United at the Emirates Stadium in London on April 23, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, még a nyár elején kérte a Manchester Unitedet, hogy engedje el, mivel a csapat idén nem indul a Bajnokok Ligájában, a játékos pedig mindenképpen ott akar játszani. Ronaldo személyes okokra hivatkozva kihagyta a csapat ausztráliai és ázsiai edzőtáborát, és kedden tért vissza az együttes központjába, hogy tárgyaljon a jövőjéről.

„Meghiúsult a Ferguson-hadművelet” – írta a megbeszélés eredményéről szóló cikkében a spanyol Marca. A lap úgy tudja, hogy a United meg akarta győzni Ronaldót a maradásról, és ennek érdekében a korábbi legendás menedzserét, Sir Alex Fergusont is bevetette.

A skót szaktekintély, akinek a kezei alatt a zabolátlan Ronaldo fiatalon klasszissá érett, képviselte a klubot a vezérigazgató, Richard Arnold mellett. Ronaldo az ügynökével, Jorge Mendesszel az oldalán érkezett. Hiábavaló volt a United összes érve, a támadó nem változtatott az álláspontján: továbbra is távozni szeretne.

Nehéz lesz az átigazolás

A jelek szerint tehát Ronaldo nem tölti ki a szerződéséből hátralévő egy évet az Old Traffordon, de ehhez szükség lenne egy vevőjelöltre is, amely meg tudja adni neki a BL-szereplést és presztízsében is illeszkedik az ötszörös aranylabdás által elvárt szinthez. Egyre nehezebb lesz ilyen klubot találni.

Legtöbbször három klub forgott szóban, mint Ronaldo lehetséges következő állomáshelye. Egyik a Chelsea, amely azonban inkább Raheem Sterlinget szerződtette a Manchester Citytől, de persze még nincs kizárva, hogy Ronaldo is szóba jöhet, főleg, ha Romelu Lukaku után Timo Werner is távozik a nyáron.

Mint kiderült, a Bayern München sem csak kósza pletyka volt, ezt a bajorok igazgatója, Oliver Kahn erősítette meg a minap, aki ugyanakkor azt is elmondta, hogy végül nemet mondtak Ronaldo szerződtetésére.

– Megvitattuk Ronaldo leigazolásának a lehetőségét, és el kell mondanom, hogy őt tartom minden idők egyik legjobb játékosának. De arra a következtetésre jutottunk, hogy bármennyire is elismeréssel adózunk a pályafutása előtt, jelenleg nem illene ahhoz a filozófiához, amely a Bayernnek a sajátja – jelentette ki Kahn.

A harmadik lehetséges klub az Atlético Madrid, ugyanis a hírek szerint Diego Simeone szeretné a csapatában tudni Ronaldót, aki a Nacionalhoz hazatérő Luis Suárez helyét vehetné át. Ugyanakkor a realos múltja miatt a klub szurkolói hevesen tiltakoznak a portugál érkezése ellen. Az Atlético elnöke, Enrique Cerezo pedig határozottan cáfolta az esetleges üzletet:

Nem tudom, ki találta ki ezt a történetet Cristiano Ronaldóról és az Atlético Madridról. Ez határozottan nem igaz. Gyakorlatilag lehetetlen, hogy a klubhoz igazoljon.

Valami azért mégiscsak alakulóban lehet Ronaldo számára, ha továbbra is ennyire elzárkózik a Manchesterben maradástól. Egy biztos: a sztorinak itt még nincs vége.

Borítókép: Cristiano Ronaldo még a Manchester United mezében (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.