Cristiano Ronaldo két szék között a pad alá eshet

Mivel a Manchester United a következő szezonban nem BL-induló, Cristiano Ronaldo a távozását kérte a klub vezetőitől, és személyes okokra hivatkozva nem kezdte meg a felkészülést a csapattal. Akadt egy kis bökkenő: nincs vevőjelölt rá. A portugál klasszis kénytelen visszatérni Manchesterbe, és a helyzete nem túl rózsás.

Magyar Nemzet
2022. 07. 26. 11:43
null
Manchester United's Portuguese striker Cristiano Ronaldo reacts during the English Premier League football match between Brighton and Hove Albion and Manchester United at the American Express Community Stadium in Brighton, southern England on May 7, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angliában arról írnak , hogy kedden személyes megbeszélést folytat Manchesterben a csapat irányítását a nyáron átvevő Erik ten Haggal. Mivel az ötszörös aranylabdás kihagyta az eddigi felkészülést, el sem utazott a kerettel az ázsiai és ausztráliai edzőtáborba, lényegében kimaradt az Ajaxtól érkezett új edző talán legfontosabb, első lépéseiből az együttes élén.

Ez pedig minden, csak nem ideális helyzet egy játékos–edző kapcsolat kezdetén.

Persze elképzelhető, hogy Ronaldo még mindig úgy gondolja, a nyáron el tud igazolni Manchesterből, noha a klub korábban a kérése ellenére kijelentette, hogy nem eladó. Csakhogy egyre inkább úgy tűnik, nem kapkodnak a 37 éves sztár után a BL-ben érdekelt topklubok.

Ronaldo menedzsere, Jorge Mendes állítólag felajánlotta játékosát a Chelsea-nek, a PSG-nek és a Bayern Münchennek is, de mindenhonnan nemleges válasz érkezett. Lehetett hallani a Juventusba, a Real Madridba való visszatéréséről is, de a jelek szerint korábbi együttesei sem számolnak vele.

A legfrissebb, már-már extrém pletykák szerint az Atlético Madrid is szóba jött, de a realos múltját tekintve a drukkerek már a felvetés miatt is lázadtak. Azt pedig maga Ronaldo cáfolta, hogy az első profi klubjához, az egyébként BL-induló Sportinghoz hazatérne.

Rohamosan szűkül a kör, és már Ronaldo visszatérése Manchesterbe is arra utal, hogy nem a tervei szerint alakultak eddig a dolgok. Egyre inkább valószínű lehetőségnek tűnik, hogy mégis marad a Vörös Ördögöknél, de ez esetben nagy hátrányból indul a csapatba kerüléséért.

Ronaldo az előző idényben a United házi gólkirálya volt, de sok kritikát kapott, amiért nem volt hajlandó Ralf Rangnick elképzelései szerint letámadni a pályán, márpedig ezt Ten Hag is elvárja majd a csatáraitól, az Ajaxnál látottakból kiindulva talán még nagyobb mértékben.

A portugál önként vállalt távolléte alatt ráadásul Anthony Martial remek teljesítményt nyújtott a posztján. A United három győzelemmel és egy döntetlennel tért haza a túráról, a francia csatár jól játszott és három gólt szerzett. Jelen állás szerint ő lehet a kezdő középcsatár, mellette pedig Jadon Sancho és helye biztosnak tűnik a támadósorban, fejtegeti a Daily Mail.

Hol marad hely Ronaldónak?

Miután kihagyta a felkészülés nagy részét, nem lenne meglepő, ha az idény elején a kispadon találná magát, és le kellene nyelnie a békát, hogy nem automatikusan vezére a csapatnak.

Ronaldo menni akart, de ha nem tud eligazolni, könnyen két szék között a pad alá eshet.

Borítókép: Cristiano Ronaldo a Manchester United mezében (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.