Háfra Noémi Dániából kapott mentőövet

Megrekedt a karrierje, a győri sztárcsapatban alig kapott lehetőséget. A 2018-ban junior vb-t nyert női kézilabda-válogatott átlövője, Háfra Noémi egy Győrben töltött szezon után a dán Odense csapatához igazolt. A kölcsönszerződés után a felek újratárgyalják a megállapodást.

Forrás: MTI2022. 07. 11. 13:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győri Audi ETO kézilabdacsapatának átlövője, a 2022–23-as szezonban a dán Odense együttesében szerepel majd kölcsönben. „Noémi elmúlt szezonjai nem úgy sikerültek, ahogy azt ő vagy bárki más elképzelte volna. Abban minden érintett fél egyetértett, hogy a játékosnak a legnagyobb segítség az, ha minél több időt tud pályán tölteni. Noémi fejlődését szem előtt tartva szeretnénk, ha újra régi formájában tudna játszani, ezért is járultunk hozzá ahhoz, hogy ideiglenesen csapatot váltson” – idézte Görbicz Anita elnököt a legutóbbi kiírásban bajnok, Magyar Kupa- és Bajnokok Ligája-ezüstérmes győri együttes honlapja.

A klub hangsúlyozta: a dán bajnokság jelenleg az egyik legerősebb Európában, ráadásul az Odense színeiben Háfra a BL-ben is szerepelhet, és mivel a dán együttesben többen is kiestek a posztjáról, várhatóan sok játéklehetőséget kap majd. 

– Háfra Noémi továbbra is klubunk igazolt sportolója marad, 2023 nyarától továbbra is a Győri Audi ETO KC csapatának szerződtetett játékosa. Ezúton kívánok sok sikert neki Dániában – nyilatkozott Görbicz Anita. 

A 23 éves kézilabdázó is beszélt a rá váró dániai évről. 

– Több megkeresés, érdeklődés is érkezett, ami egy ilyen szezon után különösen örömteli volt. Döntésem több okból is a dán Odense Handbold csapatának kedvezett. Egyrészt nagyon közel áll hozzám a skandináv mentalitás, és szeretnék még többet megtudni arról a mindennapi felszabadult és pozitív életszemléletről és kézilabdáról, amit a játékosok képviselnek ebben a régióban, valamint biztos vagyok abban, hogy taktikailag és fizikailag is sokat fogok fejlődni a dán kézilabda-kultúrában – nyilatkozta Háfra Noémi.

Borítókép: Háfra Noémi karrierje Dániában vehet lendületet (Forrás: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.