Hererákot diagnosztizáltak a Bajnokok Ligája rekorderénél

A Borussia Dortmund a hivatalos honlapján közölte a rossz hírt: a nyáron szerződtetett csatára, Sebastian Haller hétfőn nem érezte jól magát, a vizsgálatok hererákot diagnosztizáltak nála.

Magyar Nemzet
2022. 07. 19. 8:08
Sebastian Haller
Sebastian Haller Forrás: bvb.de
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt szezon kellemes meglepetése az elefántcsontparti Sebastian Haller volt a Bajnokok Ligájában. A 28 éves csatár az első a sorozat történetében, aki hét egymást követő BL-meccsen is eredményes volt. A későn érő támadóra felfigyelt a Borussia Dortmund, szerződtette a korábban az Eintracht Frankfurtban is szereplő centert, akinek a Manchester Cityhez távozó Erling Haaland helyettesítése lesz a feladata.

Haller kényszerszünettel volt kénytelen kezdeni Dortmundban. A 28 éves elefántcsontparti válogatott játékos rosszul érezte magát új csapata edzőtáborában. Vizsgálatoknak vetették alá, de nem tudták megfejteni, mi okozza a rosszullétet. Miután Haller visszarepült Németországba, alapos, szakszerű, minden részletre kiterjedő vizsgálatokon esett át, és ezek segítségével az orvosok heredaganatot diagnosztizáltak nála.

A játékosra határozatlan ideig biztosan nem számíthat a klubja. A heredaganat nem ritka a labdarúgók között: a Fradi egykori kapusánál, Szeiler Józsefnél 1992-ben diagnosztizáltak hererákot. Akkoriban még nem volt kemoterápia, a műtét volt a megszokott eljárás. A következő szezontól Szeiler újra védett, a csapat első kapusa lett. 1996-ban újra jelentkezett a betegség, de a kapus akkor is legyőzte a kórt.

A szintén kapus Kövesfalvi Istvánról 2002-ben derült ki, hogy hererákja van. Három hónappal később kemoterápiás kezelésen esett át, majd ugyanennyi idő elteltével már a REAC-ban védett NB I-es meccsen.

Az olasz válogatott Francesco Acerbinél 2013-ban diagnosztizáltak hererákot. A Lazio jelenlegi, azóta a válogatottban is bemutatkozott védője még a Sassuolo játékosaként küzdött meg a kegyetlen kórral, s akkor úgy tűnt, végleg legyőzte a rákot, 2013 szeptemberében már játszhatott az olasz első osztályban. A betegség újra felütötte a fejét, 2013 decemberében újabb kihagyás vár a védőre, de megint felülkerekedett a betegségen. 
Azóta panaszmentes, beverekedte magát a válogatottba, tagja volt a 2021-ben Európa-bajnokságot nyert squadra azzurrának.

Borítókép: Sebastian Haller egy ideig biztosan nem futballozhat (Fotó: Bvb.de) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.