Lewandowski botrányt kavart Amerikában s visszatér Münchenbe

Noha a Bayern megnyerte első tétmeccsét a 2022–23-as idényben, 5-3-ra legyőzte az RB Leipziget a Német Szuperkupáért játszott meccsen, Münchenben még mindig Robert Lewandowski a téma. Julian Nagelsmann vezetőedző megértő a lengyel csatárral, a klub sportigazgatója, Hasan Salihamidzic viszont azt mondja, tisztázni kell bizonyos dolgokat. A jövő héten lesz rá lehetőség, Lewandowski ugyanis Münchenbe utazik.

Magyar Nemzet
2022. 07. 31. 13:33
Robert Lewandowski
(FILES) In this file photo taken on May 14, 2022 Bayern Munich's Polish forward Robert Lewandowski reacts after the German first division Bundesliga football match VfL Wolfsburg v Bayern Munich in Wolfsburg, northern Germany. - FC Barcelona have upped their offer to €40 million plus five million in bonuses to sign Munich superstar Robert Lewandowski, several media outlets said on June 29, 2022, including German broadsheet Bild. (Photo by RONNY HARTMANN / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mindabban, ami az elmúlt néhány hétben történt, mielőtt elhagytam a Bayern Münchent, természetesen nagyon sok politika volt. A klub megpróbált érveket találni, hogy miért adnának el egy másik klubnak, talán azért, mert korábban nehéz volt elmagyarázni a valóságot a szurkolóknak.

Ezt annak ellenére le kellett nyelnem, hogy nagyon sok ökörséget mondtak rólam

 – a Barcelona amerikai túrája alatt, egész pontosan két napja az ESPN-nek nyilatkozva ezt mondta a távozásáról. Kissé sejtelmesen fogalmazott, de a lényeg kihámozható belőle: arra panaszkodik, hogy valótlanságokat állítottak róla a klub vezetői a nyilvánosság előtt.

Nos, ez a nyilatkozat kiverte a biztosítékot Münchenben. Másfelől pedig mindenki azt szeretné tudni, vajon kire célzott a 33 éves lengyel csatár. Vajon Oliver Kahnra, a klub ügyvezető igazgatójára, netán Hasan Salihamidzic sportigazgatóra?

Julian Nagelsmann mindenesetre szeretne kimaradni a Lewandowski-afférból.

– Nyolc évig kiemelkedően játszott nálunk, hihetetlen mennyiségű gólt szerzett. Még azalatt is, amikor én irányítottam a csapatot, negyven gólig jutott. Nem szabad semmit sem felhánytorgatni neki, csak egyet tehetünk, hálásak lehetünk neki – idézi a Bayern vezetőedzőjét Lewandowskiról a Kicker az RB Leipzig ellen 5-3-ra megnyert szuperkupa-meccs után.

Azt azonban Nagelsmann sem érti, mi vitte rá Lewandowskit az idézett nyilatkozatára.

– Nem voltam jelen a tárgyalásokon. Fogalmam sincs, mi történt vagy mi nem történt. Mindenkinek megvan a maga nézőpontja. Ez teljesen normális, amikor a felnőttek beszélnek egymással. Főleg, ha tárgyalásokról van szó. Nem mindig értünk egyet – tette hozzá a tréner, megjegyezve, nem kizárt, hogy pontatlanul fordították le a játékos szavait.

Hasan Salihamidzic szigorúbban vélekedik az esetről.

– Értetlenül állok a dolgok előtt. Apám engem arra tanított, hogyha elmész valahonnan, sohase úgy tedd, hogy a hátsódat mutatod. Robert viszont éppen ezt teszi

– mondta kritikusan a sportigazgató, hozzáfűzve, meg akarja beszélni a dolgokat Lewandowskival.

Salihamidzic azt is elárulta, Lewandowski a jövő héten Münchenbe érkezik, akkor majd sort keríthetnek a tisztázó eszmecserére.

Megérdemelt győzelem

– Nagyon elégedett vagyok az első félidővel, a labdát birtokolva és a labda nélkül is olykor egészen jól futballoztunk. Megérdemelten szereztünk vezetést, de a második játékrészben meglátszott, hogy csak tíz napja készülünk az évadra. Megérdemelten győztünk, a szurkolók izgalmas mérkőzést láthattak. Bizonyítani akartunk magunknak, boldogok vagyunk, hogy meg tudtuk védeni a címünket. A sikernek köszönhetően jó érzésekkel vághatunk neki az új évadnak – a Szuperkupa-meccset így értékelte Julian Nagelsmann.

A Liverpooltól a nyáron Bayernhez szerződött Sadio Mané rögtön az első tétmeccsén betalált az új csapatában. Természetesen nagyon boldog emiatt.

– Nagyon, nagyon boldog vagyok, hogy megnyertem az első trófeámat a Bayernnel. Már az első napon is mondtam, hogy ez egy valóra vált álom. Első meccs, első trófea, nem panaszkodhatok. Alig várom a folytatást – mondta lelkendezve.

Domenico Tedesco, az RB Leipzig vezetőedzője is elismerte, hogy megérdemelten nyert a Bayern.

– Kihasználták az erősségeiket. Minden poszton gyors játékosaik vannak, akik a pálya bármelyik részén feltűnnek. Ez őrület. Túl félénkek voltunk, amikor kétgólos hátrányba kerültünk, és akadt még más gondunk is. A szünetben változtattunk néhány dolgon, hogy képesek legyünk visszajönni a meccsbe. A végén közelebb voltunk a 4-4-hez, mint a Bayern az 5-3-hoz – Tedesco azért némi magyarázkodást is beleszőtt a nyilatkozatába.

Willi Orbán szerint a védekezés volt a kulcsa annak, hogy a Lipcse a második félidőben szorossá tette a mérkőzést.

– Az első játékrésszel ellentétben jól is végeztük a dolgunkat hátul. A Bayern első gólja gondokat okozott a sorainkban, túl könnyen kaptuk. Ebből tanulnunk kell. A második félidő már sokkal jobb volt, még a 4-4-re is megvolt az esélyünk. A semleges nézők jó meccset láthattak – mondta a magyar válogatott kulcsembere.

Borítókép: Robert Lewandowskinak nem tetszik, ahogy a Bayernnél bántak vele

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.