Csercseszov megtörné a Puskás Akadémia elleni átkot

A Ferencváros négy esztendeje egyeduralkodó a labdarúgó NB I-ben, a Puskás Akadémiát azonban két éve nem tudta legyőzni. Sztanyiszlav Csercseszov személyes mérlege egy-egy döntetlen és vereség a felcsútiakkal szemben. A Fradi orosz vezetőedzője érthetően szeretné győzelemmel kezdeni az idényt a ma esti (20.30) meccsen.

Magyar Nemzet
2022. 07. 31. 10:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészen pontosan  2020 októberében a Groupama Arénában, Isael duplájával győzte le legutóbb a Ferencváros a Puskás Akadémiát, akkor is szoros meccsen, 2-1-re.  Az azóta lejátszott öt egymás elleni mérkőzés mérlege egy vereség, négy döntetlen a címvédő szempontjából.

Személy szerint Sztanyiszlav Csercseszovnak is van oka a javításra, első magyarországi meccsén a Fradi éppen a Puskás Akadémiától kapott ki vendégként 1-0-ra.

Áprilisban sem sikerült a visszavágás, akkor 2-2 lett a végeredmény ugyancsak a Pancho Arénában.

Az előjelek most mindenképpen az FTC-nek kedveznek. A Fradi szerdán sokáig emlékezetes diadalt aratott Pozsonyban a Slovan ellen (4-1), tehát feldobódva várja a bajnoki szezonnyitót. A Puskás Akadémia viszont a hazai 0-0-s döntetlennel, 3-0-s összesítéssel kiesett a portugál Vitória Guimaraes ellen, ráadásul csütörtökön játszott, tehát egy nappal kevesebbet pihenhet, s ami a felcsútiak legnagyobb fájdalma, három kulcsjátékosukat is elvesztették. Az első meccsen kidőlt Luciano Slagveer után csütörtökön Szolnoki Roland és Nagy Zsolt is megsérült. A diagnózis ismeretében Szolnokinak fél évet, Nagy Zsoltnak három hónapot, Slagveernek hat hetet kell kihagynia.

ZTE–FTC elhalasztva

Az MLSZ elhalasztotta a jövő szombatra kiírt ZTE–FTC bajnoki mérkőzést.

Sztanyiszlav persz a saját csapatával foglalkozik.

– Rövid idő telt el a Slovan elleni idegenbeli találkozó óta, de ez nem lehet akadály. Ahogy nekünk, úgy vasárnapi ellenfelünknek sem volt sok ideje a felkészülésre, de biztos vagyok benne, hogy mindent meg fognak tenni, hogy kellemetlen helyzetbe hozzanak minket. Mi azonban készen állunk, a csütörtöki edzés óta csak ez a találkozó jár a fejünkben, és az, hogy jó eredménnyel indítsuk el a bajnoki idényt. Az eddigi mérlegem nem az igazi a Puskás ellen, de azon leszünk, hogy ezt korrigáljuk vasárnap. Ahogy eddig, úgy most is szükség lesz a szurkolóinkra, reméljük ismét telt ház léphetünk pályára a Groupama Arénában – nyilatkozta az orosz edző a Fradi honlapjának.

NB I, 1. forduló

Péntek:
Bp. Honvéd–Zalaegerszeg 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 4084 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Meshack (47.)

Szombat:
Kecskemét–Vasas 0-0, Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Erdős. Kiállítva: Sági (38.)
Újpest–Mezőkövesd 1-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Katona (35.), illetve Jurina (65.)

Vasárnap:
Kisvárda–Debrecen 15.45 (M4 Sport+)
Paks–Mol Fehérvár 18.00 (M4 Sport+)
Ferencváros–Puskás Akadémia 20.30 (M4 Sport)

Borítókép: meleg pillanatokat élt át a két csapat legutóbbi meccsén (Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.