Nem ünnepelhettek győzelmet az újpestiek a Mezőkövesd ellen

A labdarúgó NB I 1. fordulójának a második szombati mérkőzésén az Újpest a Mezőkövesdet fogadta. A lilák szereztek vezetést, miután a szünetig jobban futballozott az ellenfelénél, a második félidő viszont a vendégeké volt, akik ki is egyenlítettek, és bár itt és ott is akadt lehetőség a gólszerzésre, maradt az 1-1.

2022. 07. 30. 21:55
Újpest-Mezőkövesd Fotó: Nemzeti Sport/Meder István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest és a Mezőkövesd lényegében ott folytatta, ahol az előző idény végén abbahagyta: utolsó fordulójában Mezőkövesden csaptak össze, akkor fordulatos meccsen 3-2-re az újpestiek nyertek, de a második és harmadik góljuk szerzője, Giorgi Beridze és Budu Zivzivadze azóta távozott a Megyeri útról.

Ahogy a többi pályán, itt is megemlékezés előzte meg a kezdést, ám itt több érzelemmel, hiszen a közelmúltban elhunyt két újpesti legendás játékos, Törőcsik András és Kardos József tiszteletére álltak némán és tapsoltak egy percig a szurkolók. Hat perccel később pedig ünnepeltek, mert Onovo a hálóba talált, ám a VAR megmutatta, hogy az akció lesről indult, így természetesen a játékvezető nem adta meg a gólt. Ezt követően a Mezőkövesd játszott jobban, Molnár lövésénél Banainak nagyot kellett védenie, de az idő múlásával átvette az irányítást a hazai csapat.

 

 

Ennek a 35. percben lett meg az eredménye: jobb oldali szögletet követően Katona Mátyás a tizenhatoson kívülről laposan kapura lőtt, a labda az egyik védőn megpattanva a hálóba vágódott – 1-0. A szünet után is folytatódott az újpesti fölény, az 54. percben Bjelos egyedül vezethette a kapura a labdát, aztán kilenc méterről gyámoltalanul a jobb kapufa mellé lőtt, válaszként a másik oldalon Cseri 16 méteres lövése foglalkoztatta Banait.

 

Fotó: Nemzeti Sport/Meder István

Fokozatosan egyre többet birtokolta a labdát a Mezőkövesd, akadtak is jó lehetőségei, és a 65. percben ki is egyenlített. Banai védése után szöglet következett, Besirovic remekül adott be jobbról, és a rövid sarok felé kirobbanó Jurina öt méterről nagyon szép mozdulattal fejelt a kapu jobb oldalába – 1-1. Szemlátomást megzavarodott a házigazda, ebben az időszakban már nagyon nem róla szólt a mérkőzés – ennek ellenére egy kontra végén Bjelos újra vezetést szerezhetett volna, de Tordai védte a lövését.

Kicsit visszavettek a vendégek, az iram jó volt, de mindkét csapat rengeteget hibázott, sok volt az eladott labda, a pontatlan átadás. A 91. percben a csereként beállt újpesti Koné került ziccerbe, ám Tordai nagy bravúrral védte a közeli lövését. Ezzel együtt a döntetlennel igazságos eredmény született, az első félidő az Újpestté, a második a Mezőkövesdé volt.


NB I, 1. forduló

Péntek

Bp. Honvéd–Zalaegerszeg 0-1 (0-0), Bozsik Aréna, 4084 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Meshack (47.)

 

Szombat

Kecskemét–Vasas 0-0, Széktói Stadion, 2527 néző, jv.: Erdős. Kiállítva: Sági (38.)

Újpest–Mezőkövesd 1-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 3023 néző, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Katona (35.), illetve Jurina (65.)

 

Vasárnap

Kisvárda–Debrecen 15.45 (M4 Sport+)

Paks–Mol Fehérvár 18.00 (M4 Sport+)

Ferencváros–Puskás Akadémia 20.30 (M4 Sport)

 

Borítókép: A mezőnyben végig nagy csata dúlt (Fotó: Nemzeti Sport/Meder István)

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.